Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

MAN: Afaceri în creștere cu 35% în 2023

  • Foto: MAN Truck & Bus

În anul fiscal 2023, activitatea de autobuze MAN Truck & Bus a cunoscut o revenire semnificativă, urcând pe calea succesului. Veniturile din vânzări au înregistrat o creștere de 35%, atingând suma de 1.621 de miliarde de euro, comparativ cu 1.198 de miliarde de euro în anul precedent. De asemenea, vânzările unitare de autobuze MAN și NEOPLAN au generat o creștere de aproximativ 19%, trecând de la 4.806 la 5.703 de unități.

MAN aproape și-a triplat vânzările de autobuze urbane electrice în comparație cu anul anterior, ajungând la 771 de unități Lion’s City E vândute, față de 263 de unități în 2022. Această evoluție în vânzări a contribuit la îmbunătățirea rezultatului operațional, în contextul unei majorări pe partea de venituri și vânzări, și a eficienței costurilor.

„Afacerea de autobuze MAN este din nou pe drumul cel bun! După perioada dificilă din ultimii ani, ne-am îmbunătățit semnificativ performanța în anul fiscal 2023 și am realizat o redresare. Alături de o echipă puternică, am realiniat divizia de autobuze și am lucrat în mod consecvent la măsurile noastre de îmbunătățire a veniturilor. Faptul că divizia de autobuze MAN raportează din nou cifre îmbunătățite pentru anul 2023 este o mare realizare a echipei, de care ne putem mândri cu toții.”,

a declarat Barbaros Oktay, șeful diviziei de autobuze la MAN Truck & Bus.

„În anul curent, ne propunem să ne îmbunătățim și mai mult performanța pentru ca afacerea autobuzelor să devină din nou profitabilă în mod sustenabil. Portofoliul nostru de comenzi este deja bine umplut. Un moment deosebit pe partea de produs este lansarea modelului pentru anul 2024 cu caracteristici inteligente pentru clienții noștri. De asemenea, începerea producției de autobuze noi reprezintă o provocare majoră pentru echipa noastră. Alte provocări includ condițiile economice și costurile ridicate ale materialelor și a energiei în Europa, precum și un mediu de piață din ce în ce mai competitiv.”

MAN, lider de piață pentru autobuze electrice în Europa

MAN a înregistrat un mare succes pe piață cu seria sa de autobuze urbane electrice, Lion’s City E. În 2023, vânzările anuale au atins un total de 771 de autobuze electrice, reprezentând aproape 30% din totalul autobuzelor urbane vândute de MAN în Europa (UE 27+3). În privința înmatriculărilor noi de autobuze electrice, MAN a depășit concurența și a preluat conducerea pe piața europeană a autobuzelor electrice în 2023.

Compania MAN intenționează să continue promovarea către o mobilitate durabilă în viitor și să aducă pe șosele și mai multe autobuze electrice cu baterii. Totodată, compania își propune ca jumătate din noile autobuze urbane ale MAN să fie electrice până în 2025 și să livreze până la 90% din autobuzele sale cu propulsie pe baterii în Europa până în 2030. În plus, MAN se concentrează pe electrificarea autobuzelor și autocarelor interurbane, cu MAN eCoach planificat să debuteze încă din 2025.

Drumul spre o profitabilitate durabilă

Ca parte a unei transformări cuprinzătoare, MAN Truck & Bus a realiniat, anul trecut, afacerea sa cu autobuze și a ajustat-o pentru viitor prin măsuri ample de îmbunătățire a veniturilor. După ce vânzările de autobuze au generat o scădere drastică din cauza efectelor crizei COVID-19, piața autobuzelor și-a revenit în 2023.

„Toate segmentele au înregistrat o creștere puternică. Piața autocarelor, în special, care a fost afectată în mod deosebit de pandemie, s-a îmbunătățit semnificativ. Am dublat vânzările de autocare în anul fiscal 2023, ajungând la peste 1.100 de vehicule. Împreună cu succesul nostru în domeniul autobuzelor urbane electrice și datorită performanței remarcabile a echipei, suntem din nou bine poziționați pe piață.”,

a subliniat Robert Katzer, șeful departamentului de vânzări și produse autobuze la MAN Truck & Bus.

În plus, echipa de autobuze MAN, la fel ca în toate domeniile companiei, a continuat să lucreze în mod constant la reducerea costurilor fixe și s-a concentrat pe eficiență. Aceste eforturi au fost încununate de succes, reflectate în redresarea reușită a activității de autobuze. Îmbunătățirea rezultatului operațional în 2023 creează baza necesară pentru a continua cu succes transformarea către o profitabilitate durabilă. Inovațiile extinse de produse pentru anii de fabricație 2024 și 2025 ar trebui să consolideze și mai mult poziția mărcilor MAN și NEOPLAN. Mai mult, divizia de autobuze MAN, cu cele trei unități de producție din Starachowice (Polonia), Ankara (Turcia) și Olifantsfontein (Africa de Sud), este poziționată ideal în cadrul Grupului – cu toate provocările actuale reprezentate de electrificarea în curs a portofoliului.

Articole similare

Ad