Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

ASSAI: City Insurance este in mare dificultate financiara. Ce spune societatea de asigurare

Asociatia Societatilor de Service Auto Independente (ASSAI) isi exprima ingrijorarea cu privire la stabilitatea financiara a societatii City Insurance, in ciuda declaratiilor Autoritatii de Supraveghere Financiara privind solvabilitatea companiei, si sustine ca cifrele prezentate de societate „ar trebui sa provoace insomnii oricarei persoane cu minima responsabilitate din Consiliul ASF“.
„Suntem consternati de ipocrizia si totala lipsa de responsabilitate a Autoritatii de Supraveghere Financiara care refuza sa recunoasca faptul ca societatea City Insurance are probleme serioase atat in onorarea obligatiilor de despagubire, cat si din punct de vedere a solvabilitatii“, arata ASSAI intr-un comunicat.

Potrivit datelor ASSAI, dintr-un numar de 951.157 polite RCA/luna cat emite intreaga piata de asigurari din Romania, 523.000 de polite RCA/luna sunt emise de catre City Insurance. „City Insurance a anuntat ca a achitat anul acesta un numar de 93 761 dosare de dauna. Despre cele peste 30 000 de dosare de dauna deschise tot in acest an si neachitate nu sulfa o vorba nici City Insurance si nici iresponsabila Autoritate de Supraveghere Financiara. Dauna medie rezultata din cifrele comunicate de catre City Insurance este de 1525 euro. Este o dauna fantezista in conditiile in care City Insurance are peste un numar de peste 130 000 de capete tractor asigurate RCA dintr-un total de 190 000 de astfel de autovehicule inmatriculate la nivel national. Dauna medie pentru acest tip de vehicule depaseste 4000 de euro, iar frecventa accidentelor este dubla fata de autoturisme.“
Totodata, ASSAI mentioneaza ca City Insurance poate obtine o dauna medie de 1525 de euro doar in conditiile efectuarii unei despagubiri partiale, situatie care confirma modul abuziv si ilegal de despagubire a firmei de asigurari catre unitatile reparatoare (exact modelul Astra Asigurari).
Asociatiatia a aratat ca in urma cu 4 ani, Astra Asigurari intra in faliment in conditiile in care fostul presedinte, Misu Negritoiu, „ne dadea tuturor asigurari pana in ultimul moment ca societatea nu are probleme financiare. Astazi, Leonardo Badea procedeaza in mod identic: ne da tuturor asigurari ca City Insurance este solvabila si daca cumva vor aparea probleme, ASF va interveni cu profesionalism si promptitudine si va rezolva problema, iar peste o luna, dansul pleaca viceguvernator la BNR.“ ASSAI recomanda tuturor unitatilor reparatoare sa preia cu mare prudenta comunicatele triumfaliste ale ASF-ului, sa nu uite cum s-a comportat aceasta institutie si pe vremea falimentelor Astra si Carpatica si sa isi reduca expunerea reparatiilor pe societatea City Insurance, societatea de asigurari inregistrand sume importante neachitate atat in Romania, cat si in plan extern.
Pe de alta parte, cu privire la articolele aparute in presa despre o asa zisa cerere de intrare in faliment a Societatii de Asigurare Reasigurare City Insurance, compania face urmatoarele precizari.
Pentru perioada 1 ianuarie – 31 iulie 2019, Societatea de Asigurare Reasigurare City Insurance raporteaza:

? Total prime brute subscrise: 239 milioane EUR, echivalentul a 1,132 milioane LEI
? Total numar polite emise: 4,07 milioane
? Total numar dosare daune platite: 93,761
? Total volum daune platite: 143 milioane EUR, echivalentul a 681 milioane LEI

Din acest punct de vedere, precizarile ASF aparute in presa – “Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) supravegheaza indeaproape societatile de asigurare autorizate. In cazul in care sunt constatate disfunctionalitati in ceea ce priveste activitatea acestora sau respectarea cerintelor de capital, ASF dispune masurile prevazute de legislatia in vigoare, cum de altfel a si facut recent. Compania City Insurance este stabila din punctul de vedere al indicatorilor de solvabilitate.” ne scutesc de alte comentarii pe acest caz punctual.

Articole similare

Ad