Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

AsstrA efectueaza acum livrari expres cu certificare V4 de securitate

Industria logistica se dezvolta rapid si, ca urmare, apar noi concepte de gestionare a lantului de aprovizionare. Siguranta transportului de marfa joaca un rol decisiv in satisfactia clientilor, iar problema fiabilitatii vehiculului ramane, prin urmare, o prioritate.

Pentru a tine pasul cu tendintele pietei, grupul AsstrA a dezvoltat o oferta conceputa pentru companiile care lucreaza cu echipamente speciale de inalta valoare, dispozitive prototip, medicamente, metale pretioase, electronice si produse din tutun. Vehiculele, cu specificatii tehnice modificate, sunt utilizate pentru livrari expres in conformitate cu standardele de siguranta V1, V2, V3, V4 si V5, distinctiile de clasa depinzand de tipurile de sisteme de securitate utilizate, spatiul de marfa si marfurile care pot fi transportate. Termenul de livrare este cuprins intre 24 si 48 de ore in Uniunea Europeana.

Pe langa securitatea sporita, livrarile sunt monitorizate de catre terti in fiecare etapa a procesului, vizibilitatea 24/7 permitand emiterea unor raspunsuri rapide la situatii de urgenta din tara in care se afla camionul si soferul.

Dezvoltarea a fost coordonata de seful AsstrA Express Delivery, Christian Eckstein, si de specialistul in transporturi, Daniel Hajduk. „Proiectul pilot a fost implementat impreuna cu un client interesat. Echipa AsstrA a ales un partener de transport de incredere, care a impartasit si o abordare similara in afaceri. Am reusit sa cream o echipa bine coordonata, care va servi ca baza pentru investitiile viitoare in aceasta oferta de servicii”, spune Daniel Hajduk. „De asemenea, am angajat o agentie de securitate si o companie care furnizeaza sisteme de securitate”, adauga Christian Eckstein.

AsstrA a dezvoltat impreuna cu o companie olandeza specializata pe sisteme de securitate pentru autoutilitare si camioane o solutie de monitorizare personalizata. Pentru a evita potentialele riscuri, primul pas al unei astfel de livrari implica verificari de fond ale tuturor participantilor, inclusiv angajatilor AsstrA, soferilor si proprietarilor companiei partenere de transport, dupa care se instaleaza sistemele de siguranta. Proiectul a implicat trei autoutilitare cu o greutate de pana la 3,5 t, cu o capacitate de incarcare de pana la 1 t. „Am fost in Olanda pentru o pregatire de doua zile. Trainingul a implicat componente teoretice si practice in care a fost descris modul de functionare a sistemului. In cele din urma, organizatorii ne-au testat cunostintele despre sistem si masurile in caz de urgenta. Am primit rezultate pozitive si am devenit participanti la procesul de monitorizare. Compania de securitate a organizat, de asemenea, un curs despre procesele de transport, explicand regulile aplicabile soferilor si modul de a reactiona la situatii neprevazute sau periculoase in timpul transportului”, adauga Daniel Hajduk.

Dupa finalizarea etapei de testare de o luna pe drumurile UE, s-a efectuat o verificare de intretinere a sistemelor de monitorizare a vehiculelor. Apoi, echipa AsstrA a lansat oficial solutia si a prezentat noile posibilitati clientilor. Astfel, dupa un proces pregatitor indelungat, grupul AsstrA poate organiza acum in mod regulat livrari rapide sigure, ca un operator de securitate V4 autorizat.

Articole similare

Ad