Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Atacurile cibernetice, contrabanda și furturile de mărfuri, tot mai dese în porturile olandeze

Asociația olandeză de transport și logistică TLN avertizează în legătură cu infracțiunile cibernetice, contrabanda și furtul de mărfuri din porturile olandeze, mărfurile și datele din Rotterdam în special fiind o țintă interesantă. De acea companiile, guvernele, asociațiile din industrie și Portbase (organizația din spatele Sistemului Comunității Portuare) își unesc forțele cu programul „Partajarea securizată a datelor“, al cărui scop este acela de a consolida comunitatea portuară și întregul lanț logistic prin schimbul de informații.

Unul dintre primii pași ce se vor face vizează securizarea identităților firmelor și utilizatorilor, de exemplu, autentificarea multi-factor va deveni obligatorie la nivel de utilizator personal începând cu 1 iulie 2022 pentru toate serviciile Portbase, ceea ce înseamnă că toți utilizatorii trebuie să-și verifice identitatea făcând un pas în plus atunci când intră în sistem.

În al doilea rând, este nevoie de dezvoltarea de lanțuri logistice sigure, mai ales că în industria containerelor sunt implicate multe părți – expeditori, terminale, producători, transportatori. Și pentru asta trebuie ca numai firmele cunoscute și autorizate să poată să mai participe la procesele logistice.

Nu numai în porturile olandeze au fost în ultimul timp atacuri cibernetice, ci și în Gent și în porturi din Germania. În plus, au fost depistate tot mai multe pachete cu droguri în aceste locuri unde se intersectează lumea digitală și cea fizică – tocmai pentru că digitalizarea aduce numeroase avantaje, începând cu schimbul unei cantități foarte mari de date, dar pe de altă parte este îngrijorător că aceste date pot ajunge unde nu trebuie.

Articole similare

Ad