Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Au fost premiati castigatorii in intralogistica

Cargometer, Jungheinrich, ProGlove, The Raymond Corporation, Still si UniCarriers au fost fost castigatorii din acest an ai premiilor International Intralogistics and Forklift Truck of the Year (IFOY Award). Ceremonia de decernare a premiilor a avut loc pe 26 aprilie, la Great Festival Hall din Vienna Hofburg (Austria), in fata a peste 600 de invitati din industria de profil, personalitati din stiinta si oameni politici.


Cei 29 de membri ai juriului IFOY Award au nominalizat nu mai putin de 15 produse si solutii, care au intrat in etapa finala a celei mai prestigioase competitii internationale in intralogistica, ce s-a desfasurat la inceputul lui martie, la Hanovra (Germania). Membrii juriului IFOY au testat toate produsele inscrise in competitie, au asistat la prezentari detaliate si au ascultat analiza expertilor in domeniu privind aplicabilitatea acestora in operatiuni logistice de zi cu zi si comparatia cu produsele concurente, deja existente pe piata. Principalele criterii avute in vedere in momentul evaluarii sunt gradul de noutate/inovatie, tipul implementarii, relevanta pentru industrie si, nu in ultimul rand, beneficiul utilizatorului. Dupa o saptamana intensa, juriul de specialitate a decis castigatorii.
La categoria Solutii Intralogistice, trofeul a revenit companiei austriece Cargometer GmbH, pentru On-the-Fly Dimensioning, o solutie 3D pentru masurarea parametrilor incarcaturii in timp ce aceasta este preluata de catre stivuitor pentru a fi depozitata.
Producatorul german Jungheinrich AG a fost premiat pentru cel mai inovator stivuitor din categoria Echipamente de depozit. Modelul ETV 216i este primul reach-truck dezvoltat special pentru a incorpora o baterie li-ion si marcheaza inceputul unei noi generatii de utilaje de acest fel. Noul design permite numeroase variante de configurare, este mai compact si mai eficient. Jungheinrich este primul producator de stivuitoare care isi asambleaza singur bateriile. Acestea din urma au o solutie constructiva speciala, care permite integrarea optima in echipament.
The Raymond Corporation, din Statele Unite, a castigat trofeul IFOY Award cu prima sa nominalizare – Simulatorul pentru Realitate Virtuala – la categoria Special of the Year. Sistemul permite antrenarea viitorilor operatori fara pagube sau accidente si poate fi folosit si pentru perfectionarea lucratorilor actuali, intr-un spatiu virtual care simuleaza perfect realitatea. Deocamdata kit-ul de simulare a fost dezvoltat pe sase modele de stivitoare. La teste, demonstratiile au fost facute pe un order picker si pe un reach-truck. Noua module de instruire sunt deja disponibile pentru order picker si alte 23 pentru reach-truck.
La categoria Vehicule cu ghidaj automat si roboti intralogistici a primit trofeul IFOY Award tractorasul electric de tractare LTX 50, produs de Still GmbH. Vehiculul are o forta de tragere de 5 t, iar manipularea incarcaturii se poate face automat sau manual, toate operatiunile fiind efectuate in deplina siguranta. Still LiftRunner cu LTX face posibila automatizarea transportului si a manipularii marfii concomitent. Vehiculele cu ghidaj automat nu sunt inca atat de populare, insa reprezinta un progres tehnologic evident si se bucura de apreciere acolo unde sunt instalate.
Producatorul de utilaje industriale UniCarriers Europe AB a primit trofeul la categoria Stivuitoarelor cu contragreutate, pentru modelul TX 3. Echipamentul, cu trei roti si o capacitate de 1,6 t, se remarca prin consum redus de energie, manevrabilitate excelenta si vizibilitate optima. Cele mai mari beneficii ale noului TX3 sunt vizibilitatea imbunatatita semnificativ, gratie sistemului ProVision, si directia controlata electric. In plus, geamurile suplimentare sunt unice pe piata.
IFOY Award pentru categoria Startup of the Year a revenit producatorului german ProGlove, pentru solutia de scanare a codurilor de bare, care se ataseaza manusilor operatorilor din depozit. Principiul de functionare este proiectarea unui laser perpendicular pe obiectul vizat, iar cu ajutorul unei camere video se inregistreaza si se analizeaza imaginea codului uni-dimensional sau bi-dimensional. Faptul ca operatorul are ambele maini libere in permanenta reprezinta un mare avantaj.
IFOY Award este sponsorizat de Ministerul Federal al Economiei si Energiei din Germania si este sustinut de Asociatia pentru Manipularea Materialelor si Intralogistica.
Romania este reprezentata in juriul IFOY Award de revista Tranzit.

Articole similare

Ad