Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Banca Europeană de Investiții va oferi sprijin consultativ municipiului Ploiești în dezvoltarea proiectelor de transport ecologic

Municipiul Ploiești va beneficia de consultanță din partea Băncii Europene de Investiții (BEI) pentru dezvoltarea proiectelor de transport ecologic. Inițiativa face parte dintr-un efort mai amplu la nivel european de a transforma orașele în spații mai sănătoase, atât pentru locuitori, cât și pentru mediu. În acest sens, vicepreședintele BEI, Ioannis Tsakiris și primarul municipiului Ploiești, Mihai Polițeanu, au semnat un acord privind sprijinul consultativ pentru oraș, un important centru industrial situat la 56 de kilometri de București.

Orașul Ploiești, care deservește o populație metropolitană de peste 266.000 de locuitori, dorește să-și modernizeze infrastructura de transport local pentru a ține pasul cu creșterea economică a zonei și reducerea emisiilor care duc la încălzirea globală.

În conformitate cu acordul semnat cu municipiul Ploiești, echipa de consultanță a BEI își va trimite experții proprii și consultanți externi pentru a oferi îndrumări privind managementul financiar pentru proiectele de transport. De asemenea, este disponibilă asistență și pentru pregătirea cererii de grant în cadrul Pilonului 3 al Programului Uniunii Europene „Tranziție justă” – facilitatea de împrumut pentru sectorul public. Sprijinul este oferit prin intermediul platformei de consiliere InvestEU. În plus, asistența ar putea continua și într-o etapă ulterioară.

„Suntem deosebit de încântați să sprijinim municipiul Ploiești în aceastră trecere către neutralitatea climatică”, a precizat vicepreședintele BEI Ioannis Tsakiris. „Acest parteneriat reflectă angajamentul nostru față de acțiunile climatice și dezvoltare urbană durabilă.”

De-a lungul istoriei, reședința județului Prahova, Ploiești a fost o bază a industriei petroliere și servește drept centru pentru rafinarea țițeiului și petrochimie. Este al nouălea cel mai mare municipiu din România, iar proximitatea sa față de alte centre industriale și de destinații turistice îi sporesc potențialul de a deveni parte a unui important coridor economic și de transport major.

„Parteneriatul nostru cu BEI este important și promovează dezvoltarea orașului nostru.”, a completat Mihai Polițeanu, primarul Ploieștiului. „Avem în vedere investiții care se aliniază îndeaproape cu obiectivele sociale și de mediu ale UE, contribuie la reducerea emisiilor de carbon și la consolidarea angajamentelor României față de dezvoltarea urbană durabilă.”

BEI oferă know-how tehnic și financiar pentru a sprijini dezvoltarea de proiecte durabile și rentabile în diverse sectoare. În România, echipa de consultanță a BEI asistă autoritățile și companiile în pregătirea investițiilor de infrastructură, îmbunătățirea planificării proiectelor și creșterea accesului la finanțarea UE prin servicii personalizate și consolidarea capacităților.

Articole similare

Ad