Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad

Belgienii incurajeaza „repatrierea” flotelor prin marirea subventiilor la achizitia de camioane

Incepand cu 4 februarie 2019, transportatorii belgieni pot depune o cerere de subventie pentru achizitia de camioane ecologice sau de cele dotate cu echipamente sporite de siguranta. Subventia exista inca din 2017, insa noutatea pentru 2019 este ca valoarea ei maxima a crescut de la 3.000 la 5.000 de euro/vehicul si se acorda si retroactiv pentru cei care nu au beneficiat de aceasta subventie anul trecut.

Mai exact, cererea de subventie poate fi depusa online de firmele care au achizitionat camioane noi incepand cu 1 ianuarie 2017 si care nu au depus niciodata o astfel de solicitare.
Cum functioneaza subventia?
De exemplu, o firma a cumparat doua autotractoare noi in 2017, cu o valoare totala a investitiei eligibile de 18.750 de euro, si valoarea potentiala a subventiei de 15.000 de euro (80% din cei 18.750 de euro). Daca firma a aplicat deja pentru subventii in valoare de 6.000 de euro (3.000 de euro/vehicul), bani pe care i-a si primit, mai poate sa ceara pana la 4.000 de euro in cursul acestui an, ca urmare a faptului ca valoarea maxima a subventiei a crescut intre timp la 5.000 de euro. Ceea ce trebuie sa faca firma este sa prezinte ca dovada facturile de achizitie care dateaza din 2017. Investitiile facute ulterior in aceste vehicule nu vor fi eligibile pentru o subventie in plus.
Subventia suplimentara va fi platita doar daca VLAIO (Agentia guvernamentala pentru Inovatie si Antreprenoriat din Flandra) a primit confirmarea ca firma inca intruneste conditiile pentru schema de ajutor de minimis, conditii care spun ca o firma poate primi maximum 100.000 de euro in trei ani calendaristici consecutivi.
Asa cum a comentat un operator roman de transport, aceasta majorare are loc deoarece liderii tarilor din Europa de Vest stiu ca noul Pachet Mobilitate va trece in forma dorita de ei si vin cu masuri de stimulare a repatrierii flotelor in Belgia.

Articole similare

Ad