Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Blocajele din China disturbă activitatea producătorilor germani

Companiile germane au mult de suferit de pe urma măsurilor de prevenire a extinderii epidemiei de coronavirus impuse de guvernul chinez. Într-un sondaj prezentat joi de Camera de Comerț Exterior a Germaniei, 73% dintre participanți au declarat că își desfășoară activitatea în orașe sau regiuni în care sunt instituite restricții parțiale sau totale. Potrivit sondajului, doar 1 din 5 companii germane are un permis special pentru a continua producția în ciuda restricțiilor.

Cu toate acestea, chiar și aceste companii au probleme și, în medie, pot funcționa doar la mai puțin de jumătate din capacitate, potrivit studiului. Problemele de logistică, disponibilitatea redusă a personalului și incertitudinile cauzate de schimbările bruște ale reglementărilor sunt principalele motive care stau în prezent în calea creșterii producției, au declarat oficialii Camera de Comerț Exterior a Germaniei.

Potrivit sondajului, aproximativ 28% dintre lucrătorii calificați trimiși în China din Germania intenționează să părăsească țara din cauza măsurilor stricte de protecție împotriva Coronavirusului. „Va fi extrem de dificil pentru companiile germane să înlocuiască acești angajați cu alții noi din străinătate”, a declarat Maximilian Butek, director general și membru al consiliului de administrație al Camerei de Comerț Germane din Shanghai. Condițiile actuale pentru companiile germane din China sunt „inacceptabile”, a spus el.

După aproximativ 2 ani de control eficient al pandemiei, varianta extrem de contagioasă Omnicron pune la încercare politica de toleranță zero a guvernului chinez. Cu toate acestea, în ciuda costurilor economice ridicate, conducerea Chinei intenționează să își mențină cursul, după cum tocmai a reafirmat Comitetul permanent al biroului politic.

Articole similare

Ad