Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

BMW M a livrat 177.257 de automobile la nivel mondial în 2022

Compania germană de automobile BMW M GmbH a încheiat anul aniversar cu un nou record de vânzări, cu un total de 177.257 de unități livrate la nivel mondial în anul financiar 2022, o creștere cu 8,4%, mai mult față de anul precedent, în ciuda condițiilor dificile continue din domeniul logisticii și al lanțurilor de aprovizionare.

BMW M GmbH a doborât recordul în vânzări pentru al doilea an consecutiv, astfel cele mai mari vânzări în 2022 au fost din nou piața din SUA, apoi s-au înregistrat cifre foarte bune de vânzări și pe piața locală din Germania, dar și din Marea Britanie, potrivit unui comunicat de presă.

În același timp, anul trecut a marcat și începutul cu succes al companiei germane în era mobilității electrice, BMW i4 M50, 100% electric, fiind unul dintre cele mai bine vândute automobile. Modelul BMW i4 M50 este alimentat cu două motoare electrice, unul pe puntea față și unul spate, iar împreună dezvoltă o putere maximă de 400 kW/544 CP. Livrarea de putere perfect coordonată a celor două motoare electrice și reglarea suspensiei independente asigură o experiență de condus tipică M, caracterizată de dinamică, agilitate și precizie, care s-au dovedit a fi o adevărată atracție încă de la început.

Modelul BMW iX M60 este a doua mașină de înaltă performanță complet electrică de la BMW M, care „a debutat cu succes” în 2022. Grupul german „își va continua ofensiva de produse” pe tot parcursul anului 2023, printre altele, cu primul automobil electrificat din gama sa, BMW. XM și BMW i7 M70, bazat pe BMW i7 complet electric.

„Entuziasmul comunității M pentru performanțele puternice din punct de vedere emoțional pe șosea și pe circuit ne-a determinat pe parcursul întregului an aniversar”,

a declarat Franciscus van Meel, președintele Consiliului de Administrație al BMW M GmbH.

Sărbătorirea celei de-a 50-a aniversare a BMW M GmbH a însoțit noi debuturi spectaculoase. Gama largă de lansări a variat de la cea de-a doua generație a BMW M2, cu combinația sa dintre motorul cu șase cilindri în linie, transmisie manuală cu șase trepte și tracțiune spate, care evocă plăcerea clasică de a conduce un automobil de înaltă performanță, până la BMW XM, cu sistemul său de alimentare M HYBRID de 480 kW/653 CP. În același timp, primul BMW M3 Touring oferă modalități complet noi de a experimenta performanța tipică M. Această diversitate creează condițiile ideale pentru atragerea unor grupuri-țintă și pentru a genera o creștere suplimentară în 2023.

Creșterea actuală a cifrelor de vânzări se bazează pe succesul vânzărilor într-o gamă largă de segmente de vehicule. Automobilele sport de înaltă performanță din seriile BMW M3 și BMW M4, inclusiv noul BMW M3 Touring, sunt disponibile în patru variante de caroserie cu două niveluri de performanță, la alegere cu transmisie manuală cu 6 trepte sau M Steptronic cu 8 trepte, precum și cu tracțiune spate sau cu sistemul de tracțiune integrală M xDrive.

Cu o performanță excepțional de puternică în mediul competitiv, automobilele de înaltă performanță bazate pe modelele BMW X au contribuit la noul record de vânzări al BMW M GmbH. Viitoarea actualizare a modelelor BMW X5 M și BMW X6 M va fi în primăvara anului 2023.

Lansarea cu succes a noului BMW M240i xDrive Coupe în 2022 s-a dovedit a fi un punct culminant în segmentul automobilelor de performanță. Noua ediție a modelului compact cu două uși are un motor cu șase cilindri în linie de 275 kW/374 CP și este acum disponibilă și cu tracțiune spate clasică.

În plus, producătorul german îndeplinește dorința pentru curse cu modele speciale atractive, încă din 2022 cu BMW M4 CSL, iar în curând cu noul BMW M3 CS.

BMW M3 CS își va face debutul mondial în ultimul weekend din ianuarie, în cadrul cursei de 24 de ore de la Daytona. De asemenea, competiția cu tradiție din statul american Florida este locul de desfășurare a revenirii BMW M Motorsport în cursele de anduranță. Noul BMW M Hybrid V8 va concura pentru prima dată. La 47 de ani de la victoria de la Daytona a legendarului BMW 3.0 CSL, noul prototip LMDh urmează să concureze pentru puncte în clasa IMSA GTP a Campionatului WeatherTech SportsCar înainte de a concura și în Campionatul Mondial de Anduranță FIA oficial la Le Mans și în alte locuri în 2024.

Faza finală a procesului de dezvoltare și testele ulterioare pe diferite circuite de curse au fost printre cele mai importante momente ale anului 2022 pentru departamentul de motorsport al BMW M GmbH, în timp ce succesul extrem de important pe circuit a fost victoria generală în campionatul piloților și al echipelor DTM. Sud-africanul Sheldon van der Linde și echipa Schubert Motorsport și-au asigurat victoria la titlul în prestigiosul campionat de mașini de turisme, chiar în primul sezon cu noul BMW M4 GT3.

Articole similare

Ad