Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Bulgaria combate accidentele rutiere printr-o reformă a semafoarelor

Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Transporturilor, împreună cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Lucrărilor Publice, au elaborat un nou proiect de ordonanță pentru a consolida siguranța rutieră prin îmbunătățirea semafoarelor.

Această propunere, care este acum deschisă dezbaterii publice, introduce diverse amendamente menite să îmbunătățească gradul de conștientizare a șoferilor și să eficientizeze fluxul de trafic. Una dintre modificările semnificative implică adăugarea de lumini galbene intermitente la intersecții, menite să alerteze șoferii care fac viraje la stânga sau la dreapta să cedeze trecerea altor utilizatori ai drumului, cum ar fi tramvaiele, bicicletele sau pietonii. În plus, se propune un nou algoritm pentru a determina necesitatea unor semnale separate pentru vehiculele care întorc la stânga, pe baza datelor privind accidentele de trafic și a ratelor de flux.

Ordonanța abordează, de asemenea, standardizarea dimensiunilor semafoarelor pentru reglementarea circulației bicicliștilor, potențialul cod de culori al stâlpilor și al consolelor pentru o mai bună vizibilitate și software-ul de control centralizat pentru gestionarea controlorilor de semafoare. În plus, aceasta urmărește să raționalizeze reglementările privind pietonii și bicicliștii și să îmbunătățească accesibilitatea pentru persoanele cu deficiențe de vedere prin semne tactile, braille și semnale sonore distinctive.

Articole similare

Ad