Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Camioanele în neregulă, blocate de poliția germană cu dispozitive speciale

Polițiștii germani au desfășurat mai multe controale cu ocazia campaniei „Siguranța în traficul rutier de mare tonaj“, ocazie cu care 10 camioane dintr-un total de 39 controlate au fost oprite de la a mai pleca în cursă. Controalele au avut loc pe autostrăzile din zona Köln, iar autoritățile au anunțat că astfel de acțiuni se vor intensifica.

La începutul lunii octombrie, ca parte a unui parteneriat inter-instituțional, poliția rutieră germană, împreună cu omologii din cadrul Biroului Federal pentru Transportul de Mărfuri (BAG) și inspectori din cadrul landului Köln, a verificat 39 de camioane în zona autostrăzii Köln-Süd. Controlul s-a desfășurat între orele 9:00 și 15:00, fiind constatate mai multe nereguli, în total fiind aplicate 25 de sancțiuni. În 10 cazuri, camioanele au fost oprite până la remedierea problemelor constatate, în șase dintre cazuri fiind constatate nereguli privind asigurarea necorespunzătoare a mărfii și starea tehnică deficitară, informează eurotransport.de.

Interesant este că acele 10 camioane au putut fi oprite pe loc datorită noilor dotări de care beneficiază acum poliția rutieră de autostradă din Köln: dispozitivul de blocare roți, așa numita „gheară de parcare“. Motivul achiziționării acestor dispozitive este legat de un accident tragic suferit pe data 18 august anul acesta pe autostrada A4 lângă localitatea Kerpen. Un șofer prins băut la volan, cu o alcolemie de 2,6 la mie, deși i-a fost interzis să mai conducă a sfidat interdicția și a provocat un accident rutier în care și-a pierdut viața.

Foto: eurotransport.de

Articole similare

Ad