Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

CBRE numește un nou Head of Industrial & Logistics pentru Europa Centrală și de Est

CBRE a recrutat-o pe Joanna Sinkiewicz în calitate de Head of Industrial & Logistics CEE pentru a susține operațiunile companiei în toată regiunea Europei Centrale și de Est (CEE). În noul său rol, Joanna Sinkiewicz va coordona activitățile din sectorul industrial și logistic din 8 țări, inclusiv România.

Activitățile noastre recente confirmă faptul că piața de industrial și logistică este în prezent cel mai fierbinte sector imobiliar. Joanna Sinkiewicz, cu vastă experiență în industrie și un instinct deosebit în business, s-a alăturat echipei noastre internaționale. Joanna va fi un ajutor important în discuțiile cu chiriașii și companiile interesate să își stabilească operațiunile în regiunea Europei Centrale și de Est, a spus Andreas Ridder, Managing Director CBRE pentru regiunea CEE.

În noul său rol de Head of Industrial & Logistics CEE, Joanna Sinkiewicz va fi responsabilă pentru coordonarea activităților și inițiativelor din sectorul industrial și logistic din 8 țări din regiunea CEE, inclusiv România, precum și de consolidarea relațiilor cu clienții CBRE și identificarea companiilor interesate să se extindă în regiune. Joanna se va concentra pe consolidarea structurilor regionale ale CBRE și pe maximizarea beneficiilor pentru clienții internaționali, ca urmare a prezenței lor pe toate piețele cheie ale Europei Centrale și de Est.

Joanna are o vastă experiență cu chiriași din industrii diferite, inclusiv logistică, distribuție, produse farmaceutice și producție, cum ar fi: Allegro, Coca-Cola, Damco, Euro-Net, FM Logistic, Inpost, Junghenrich, Medivet, Panalpina, Phoenix Pharma, Sonoco, TRW, Unisourse și UPS.

Înainte de a se alătura echipei CBRE, Joanna Sinkiewicz a fost partener și director al departamentului industrial pentru regiunea CEE în cadrul Cushman & Wakefield și directorul Agenției Industriale și Logistice din Polonia.

În România, stocul modern de spații industriale a atins aproximativ 5,38 milioane de metri pătrați la sfârșitul primelor șase luni din 2021, după ce 240.000 de metri pătrați au fost livrați în primul semestru, potrivit CBRE Research. Jumătate din oferta totală nouă a fost adăugată stocului industrial al Bucureștiului, în timp ce a două jumătate a reprezentat extinderi ale huburilor industriale din zonele de Vest / Nord Vest, Sud și Centrul țării. Bucureștiul rămâne cel mai mare hub industrial din România, cu 2,68 milioane de metri pătrați și continuă să reprezinte printre prima opțiune de extindere sau prima zonă de intrare pentru majoritatea dezvoltatorilor, în ultimii cinci ani și jumătate atrăgând cel puțin jumătate din livrările anuale.

Rata de neocupare pentru stocul industrial modern din România a fost de 5,5% în primele șase luni ale anului 2021, în timp ce la nivel de  București a atins 6,0%, un trend descendent  comparativ cu ultimul semestru din 2020. Chiria prime în parcurile logistice a rămas stabilă, la 3,90 euro mp/lună, în timp ce chiria netă este de 3,50 euro mp/lună pentru un spațiu de 5.000 mp, arată datele CBRE Research.

Articole similare

Ad