Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

CE și ELA organizează traininguri de acomodare a transportatorilor cu portalul IMI pe care își vor înregistra șoferii detașați din 2 februarie 2022

Reprezentanții Comisiei Europene au organizat în săptămâna 13-17 decembrie două sesiuni de training prin care experți ai CE au prezentat pe 14 și respectiv pe 16 decembrie meniul interfaței publice a IMI, trecând pas cu pas prin funcțiile portalului pentru a înregistra unul sau mai mulți șoferi ai companiei.

Este vorba de un training în 3 etape la care au fost invitate asociațiile patronale ale transportatorilor să participe activ mai întâi la o primă sesiune de prezentare a portalului, pentru ca în ianuarie participanții la training să fie invitați să testeze live acest portal, urmând pe cont propriu pașii pentru a înregistra un conducător auto, a copia datele și pentru a completa o nouă declarație pentru același conducător auto sau pentru altul etc.

CE dorește astfel să formeze traineri, care, la rândul lor, să instruiască mai departe companiile de transport membre ale asociațiilor, astfel încât pe 2 februarie 2022 toți operatorii de transport să știe cum se completează o declarație de detașare, cum se validează și trimite aceasta și cum se poate modifica sau retrage declarația, în caz de greșeli.

La cele două sesiuni de training au participat în total circa 240 de reprezentanți ai mai multor asociații patronale și chiar firme de transport din toată UE.

Comisia Europeană a promis că în curând vor fi disponibile pe site-ul Comisiei și al ELA tutoriale în toate limbile statelor membre care să descrie pașii pentru a efectua orice operațiuni pe portalul IMI.

Reamintim că începând cu 2 februarie 2022 conducătorii auto care vor efectua orice cursă de transport pe teritoriul UE (excepție fac doar cursele bilaterale România-alt stat membru și cursa de retur) vor trebui remunerați cu remunerația minima aplicabilă în țările în care încarcă sau descarcă sau țările prin care trece în cursul unei operațiuni de transport cross-trade. În caz de control, angajatorii vor trebui să încarce dovezile de plată a șoferilor cu remunerația minimă conformă cu cea din statele membre de detașare.

Articole similare

Ad