Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Autoritatea Europeană a Muncii a instruit peste 60 de inspectori din 21 de state membre ale UE la Bratislava

Autoritatea Europeană a Muncii (ELA) a organizat, în perioada 4-8 decembrie 2023, o săptămână de formare pentru inspectorii de muncă și sociali. Peste 60 de inspectori au participat la formare, care s-a încheiat cu o inspecție simulată pe marginea drumului în Bratislava, Slovacia.

Obiectivul formării a fost de a îmbunătăți cunoștințele și competențele inspectorilor în ceea ce privește inspecțiile transfrontaliere. Programul de formare a acoperit cinci subiecte-cheie: inspecțiile concertate și comune în practică; cooperarea internațională și schimbul de informații; coordonarea sistemelor de securitate socială; legislația UE privind detașarea lucrătorilor și punerea în aplicare a acesteia și competențele transversale și consolidarea încrederii între inspectori.

Formarea profesională s-a referit la mobilitatea forței de muncă și la coordonarea securității sociale. Acesta a avut o abordare practică, care a inclus sesiuni de formare privind instrumentele și procedurile utilizate pentru planificarea, executarea și monitorizarea inspecțiilor transfrontaliere.

Programul de formare s-a încheiat cu o inspecție simulată și practică în domeniul transportului rutier, desfășurată într-o parcare din centrul Bratislavei. Inspecția simulată a fost concepută pentru a-i antrena pe participanți în scenarii din viața reală. În plus, participanții au avut ocazia de a face schimb de bune practici și de a-și împărtăși experiențele din diferite state membre și sectoare.

Articole similare

Ad