Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

CE vrea ca din 2035 să fie vândute doar autoturisme şi vanuri electrice noi

Comisia Europeană (CE) a propus revizuirea standardelor privind emisiile de dioxid de carbon pentru autoturisme şi autovehicule utilitare uşoare, solicitând ca din 2035 să nu mai fie comercializate decât modele electrice noi. Comisarul european Adina Vălean a declarat că se va accelera astfel trecerea de la vehiculele cu combustie internă la tehnologia electrică, în vederea creşterii eficienţei energetice.

Propunerea pentru revizuirea Directivei Eficienţei Energetice va stimula progresul tehnologic, inclusiv pentru vehiculele electrice. Parteneriatele din cadrul „Horizon Europe” cu privire la producţia de baterii şi susţinerea transportului cu zero emisii va contribui la creşterea eficienţei energetice. CE va încuraja proiectele inovative, cum sunt cele privind integrarea panourilor solare în sistemele de încărcare ale vehiculelor electrice – un proiect pilot în acest sens urmând să fie lansat în curând.

„Producţia de electricitate este acoperită prin EU ETS (EU Emissions Trading System), cu excepţia instalaţiilor de mici dimensiuni. Măsurile de eficienţă energetică, cum sunt panourile solare montate pe vehicule, vor diminua cererea de electricitate şi vor duce, implicit, la scăderea cheltuielilor cu aceasta din urmă”, a precizat comisarul Vălean.

Articole similare

Ad