Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Cepsa și GETEC au convenit să furnizeze hidrogen verde clienților industriali din Europa

Cepsa și GETEC, furnizori de servicii energetice europene, au încheiat un acord de cooperare în baza căruia, începând din 2026, compania spaniolă Cepsa va furniza hidrogen verde și derivatele sale companiei GETEC, cu sediul în Germania, pentru a fi utilizate de clienții săi din industrie în cadrul obiectivelor lor de decarbonizare.

Acordul dintre Cepsa și GETEC, semnat la Summitul Mondial al Hidrogenului din Rotterdam, reprezintă primul acord comercial de export pentru compania spaniolă de la anunțarea, la sfârșitul anului trecut, a lansării Andalusian Green Hydrogen Valley în sudul Spaniei și a acordului său cu Portul Rotterdam pentru crearea primului coridor maritim verde între Europa de Sud și Europa de Nord.

GETEC furnizează încălzire, răcire și energie electrică clienților din diverse sectoare industriale, în timp ce Cepsa intenționează să înceapă primele exporturi de hidrogen verde din Spania în 2026.

În special, aprovizionarea de hidrogen verde va ajunge în portul Rotterdam, unde infrastructura de hidrogen este dezvoltată în acest scop, și de acolo va fi livrată către punctele finale de aprovizionare, pregătită pentru utilizare în forma solicitată de clienții GETEC.

„La Cepsa ne concentrăm în continuare pe producția și implementarea hidrogenului verde și suntem încântați să încheiem acest acord cu GETEC pentru a furniza combustibil verde clienților lor din Europa. Aceasta este încă o dovadă a oportunităților de soluții de decarbonizare în colaborare, posibile datorită coridorului de hidrogen verde între Andalusian Green Hydrogen Valley și Portul Rotterdam.”, a declarat Carlos Barrasa, directorul Commercial & Clean Energies al Cepsa.

Articole similare

Ad