Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Clauzele abuzive din contracte şi încărcarea/descărcarea de către şoferi – printre subiectele abordate la conferinţa Tranzit de la Suceava

Transportatorii rutieri de mărfuri sunt deseori puşi în faţa unor clauze abuzive, precum majorarea termenului de plată dacă nu se primeşte CMR-ul (într-un exemplar sau, alteori, în două exemplare chiar) într-un termen nerealist de scurt de 2-3 zile după recepţia mărfii sau necontactarea clientului final nici măcar în cazul întârzierii plăţii intermediarului. Sau mai sunt acele tipuri de comenzi unde este scris mic că „această comandă se face în condițiile generale ale firmei care comandă transportul”, găsindu-se pe comandă o adresă de site web unde apar 50 de pagini scrise mărunt și greu de deschis în pagină unde se găsesc toate aceste „condiţii generale” ale firmei.

Cum se pot apăra transportatorii de asemenea clauze abuzive va explica în cadrul conferinţei de la Suceava Avocatul Aurelian Opre. Iar deputatul Augustin Hagiu va pune în discuţie susţinerea unei iniţiative legislative care să interzică şoferilor de a mai încărca/descărca la platformele logistice (cu excepţia acelor transporturi ultra speciale, precum cel de autovehicule, lichide alimentare sau combustibili, containere etc.), precum şi care să oblige beneficiarii de transport să plătească transportatorului orele de aşteptare nerezonabile de peste două ore de la intervalul planificat.

Aceste subiecte precum şi altele referitoare la controale, amenzi, atât pe speţe rutiere, cât şi pe cele referitoare la detaşare transnaţională, controale vamale, declaratii vamale ENS, formulare A1 şi plata asigurărilor sociale pentru şoferi unde lucrează şoferul cu precădere etc. le vom dezbate joi, 12 iunie, la Suceava, în cadrul conferinţei Tranzit care se ţine la Hotel Mandachi, în prezenţa mai multor reprezentanţi de la ISCTR, Inspecţia Muncii, Autoritatea Natională a Vămilor, asociaţii patronale ş.a.

Ultimele înscrieri se pot face la telefon 0732131353.

Citeşte şi:

Articole similare

Ad