Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Clientii francezi cer reduceri de tarife de transport in medie cu 5%

Federatia Nationala din Transporturile Rutiere din Franta (FNTR) a realizat, intre 1 si 15 iulie, un sondaj la care au raspuns 615 operatori si care vizeaza rezultatele lor financiare din al doilea trimestru al anului si problemele principale cu care se confrunta in aceasta perioada.

De aici a rezultat ca procentul managerilor care sunt pe deplin multumiti sau mai degraba multumiti decat nemultumiti de activitatea firmei lor a crescut usor, pana la 20%, fata de 12% in primul trimestru din 2020, dar 56% dintre ei sunt in continuare mai degraba nemultumiti sau deloc multumiti de situatia actuala.

Inca exista probleme externe legate de criza sanitara, desi ele s-au mai rezolvat fata de luna precedenta: 22% dintre firme au inca dificultati legate de incarcare sau livrare, fata de 31% in iunie, 12% dintre manageri cred ca si acum conditiile in care lucreaza soferii sunt proaste, fata de 20% in iunie, iar anularea sau amanarea contractelor constituie o problema pentru 15% dintre manageri in iunie si pentru 11% in iulie.

Transportatorii continua sa faca, in medie, cu 6% mai multi kilometri pe gol fata de media normala, in timp ce in iunie procentul era de 10% si in mai de 21%.

In schimb procentul de manageri care constata o scadere a tarifelor de transport rutier de marfa ramane foarte ridicat sau stabil comparativ cu iunie, ceea ce se explica in parte prin numarul mai mare de camioane disponibile decat numarul de marfuri. Cererile de reducere a tarifelor se situeaza in general in jurul valorii de 5%, dar unii clienti cer si scaderi cu 15% sau 20%.

Articole similare

Ad