Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Comisia Europeană a aprobat ajutorul de stat pentru Tarom

Comisia Europeană a aprobat compensarea pierderilor suferite de compania Tarom ca urmare a crizei Covid, în conformitate cu normele europene de ajutor de stat. Este vorba despre pierderile cauzate direct de focarul de coronavirus și restricțiile de călătorie introduse de România și alte țări de destinație pentru a limita răspândirea coronavirusului în perioada cuprinsă între 16 martie 2020 și 30 iunie 2020.

Autorităţile romȃne au notificat, ȋn 29 septembrie 2020, după o perioadă de pre-notificare de nu mai puţin de 6 luni, intenția de a acorda societății Tarom un ajutor de stat sub forma unei garanţii, ȋn valoare totală de 19.33 mil. EUR (aproximativ 94 milioane de lei).

Comisia a constatat, în special, că măsura aplicată de România va compensa daunele direct legate de pandemia de coronavirus. O societate de audit extern independentă se va asigura că ajutorul nu depășește valoarea prejudiciului suferit în perioada cuprinsă între 16 martie și 30 iunie 2020. De asemenea, Comisia a constatat că măsura este proporțională, deoarece compensația nu depășește ceea ce este necesar pentru acoperirea daunelor. Pe această bază, Comisia a concluzionat că măsura adoptată de România este în conformitate cu normele UE privind ajutorul de stat.

Articole similare

Ad