Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Comisia Europeană anunţă Strategia Biodiversitate 2030, parte din Planul Verde European

Planul Verde European vizează reducerea emisiilor poluante cu minimum 55% până în 2030 şi atingerea neutralităţii climatice până în 2050 la nivelul întregii Uniuni Europene.  Presiunea pe industrie este uriaşă, cele mai mari investiţii/eforturi fiind concentrate în transporturi, producţie şi industria constructoare. Dar pe lângă reducerea poluării prin eliminarea vehiculelor cu motoare cu ardere internă şi alte măsuri dure din punct de vedere economic,

Comisia Europeană a anunţat o nouă Strategie pentru Păduri la nivelul Uniunii, ca parte din Strategia Biodiversitate 2030.

Pădurile sunt esenţiale în lupta împotriva schimbărilor climatice, sunt mari consumatoare de carbon, ajută la răcorirea oraşelor, protejează împotriva inundaţiilor şi reduc seceta. În acest sens, Strategia pentru Păduri vizează o serie de măsuri concrete pentru creşterea cantităţii şi calităţii pădurilor din UE, utilizarea inteligentă a lemnului şi implementarea unui sistem de monitorizare a pădurilor din toată Uniunea.

Strategia este completată de o hartă, care vizează plantarea a 3 miliarde de copaci până în 2030, respectând principiile ecologice.

Articole similare

Ad