Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Comisia Europeana condusa de Ursula von der Leyen a primit unda verde. Ce i-a transmis Grapini!

Noua Comisie Europeana, condusa de Ursula von der Leyen, a fost aprobata miercuri, 27 noiembrie, la Strasbourg, de catre Parlamentul European cu o larga majoritate. Mandatul viitorului executiv comunitar va incepe la 1 decembrie 2019 si se va incheia la 31 octombrie 2024, Comisia fiind investit cu 461 voturi pentru, 157 voturi impotriva si 89 abtineri.

Lista viitorilor comisari europeni, validata luni si de Consiliul Uniunii Europene, ii cuprinde pe Thierry Breton, Helena Dalli, Valdis Dombrovskis, Elisa Ferreira, Mariya Gabriel, Paolo Gentiloni, Johannes Hahn, Phil Hogan, Ylva Johansson, V?ra Jourova, Stella Kyriakides, Janez Lenarcic, Didier Reynders, Margaritis Schinas, Nicolas Schmit, Maroš Šefcovic, Kadri Simson, Virginijus Sinkevicius, Dubravka Šuica, Frans Timmermans, Jutta Urpilainen, Adina Valean, Olivér Varhelyi, Margrethe Vestager, Janusz Wojciechowski si Josep Borrell Fontelles.
Printre cei care au acordat un cec in alb viitoarei Comisii Europene s-a numarat si europarlamentarul Maria Grapini, care a luat cuvantul si a punctat problemele majore ale Europei, dar si „injustetea manifestata, in toti acesti ani, de Uniunea Europeana la adresa Romaniei.“
„V-am votat, v-am acordat un cec in alb, am ascultat cu atentie ce ati spus astazi si consider aveti de dat raspunsuri multor intrebari. Mi-ar fi placut sa puneti accent pe o Europa unita! Avem inca trei state care nu sunt in Schengen, avem o Rezolutie a Parlamentului… Tara mea, de 12 ani, este membra a Uniunii Europene, dar nu este in Schengen! As fi vrut sa dati raspuns la lucrurile care se intampla si sunt negative! Avem probleme mari, acte de terorism, copii furati, violenta asupra femeilor, cu ingerinte in alegeri. Ce solutii gasim aici? Si, da, ati ezitat foarte mult in formarea Comisiei! Asta a scazut din increderea pe care noi am avut-o in dumneavoastra! Trebuie sa recapatati increderea!“, a afirmat Maria Grapini in plenul Parlamentului European.
Mandatul Comisiei Von der Leyen trebuia sa inceapa la 1 noiembrie, dar a fost amanat cu o luna din cauza respingerii a trei candidati la postul de comisar european de catre eurodeputati. Ursula von der Leyen ii succede in functie luxemburghezului Jean-Claude Juncker.
(Sursa foto: universul.net)

Articole similare

Ad