Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Comisia Europeană: testarea și carantinarea șoferilor trebuie evitate

UPDATE 26.07.2021: problema șoferilor este pusă pe ordinea de zi pentru a fi discutată în ședința Coaliției de guvernare.

Comisia Europeană cunoaște problema impunerii carantinei asupra șoferilor angajați la companiile românești și spune că orice măsură care nu este în linie cu principiile funcționării Culoarelor Verzi – implementate anul trecut de către statele membre și Comisie– va afecta buna funcționare a pieței unice.

Comisia înțelege presiunea pe care o au statele membre în fața diferitelor mutații ale virusului COVID-19, însă recomandările Consiliului ar trebui să servească drept norme pentru restricțiile impuse liberei circulații, se arată într-un răspuns al Comisiei Europene (CE) primit pe adresa redacției. Aceste orientări, mai arată sursa citată, prevăd facilitarea transportului de marfă, considerat a fi un serviciu esențial.

Reprezentanții Comisiei au mai punctat că direcțiile de specialitate se află în contact cu punctele vamale și autoritățile de control pentru a înțelege mai bine care sunt și cum se desfășoară măsurile semnalate de presă. „În același timp, punctul de vedere al Comisiei asupra măsurilor care nu sunt în linie cu sistemul Culoarelor Verzi, este că acestea riscă buna funcționare a pieței unice. În linie cu prevederile Culoarelor Verzi, testarea și carantinarea șoferilor profesioniști ar trebui evitate pentru a asigura funcționarea neîntreruptă a lanțurilor de aprovizionare“, se arată în răspunsul Comisiei.

Articole similare

Ad