Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Comunităţile autonome din Spania acordă un nou ajutor transportatorilor

Guvernul a aprobat în şedinţa de Guvern noi măsuri de sprijin pentru transportatori spanioli, însă FENADISMER și asociațiile de transportatori din Spania așteptă să se clarifice măsurile anti-criză, încă de sâmbăta trecută.

Potrivit datelor oficiale publicate de Ministerul Transporturilor spaniol prețul la carburanți a crescut cu peste 52% în acest an.

Săptămâna trecută s-a propus prelungirea bonificației cu 20 de eurocenți pe litru la combustibil menționat în decretul de lege aprobat de Guvern. Totodată, o actualizare a contractele în perioada 1 iulie – 31 decembrie 2022, privind revizuirea costului necesar efectuării transportului de marfă, în pofida asociațiilor din sector care au urgentat cererile.

Pe de altă parte, comunitățile La Rioja și Insulele Baleare au primit aprobări din iunie pentru a compensa majorările prețurilor la combustibili din acest an.

Astfel, Guvernul Baleare va oferi ajutoare cuprinse între 1.000 de euro pentru fiecare autoutilitară deținută de transportator și 2.000 de euro pentru vehiculele de peste 12 tone.

De asemenea, în cazul Guvernului din La Rioja, ajutorul ajunge la 625 de euro pentru vehiculele de marfă de peste 3,5 tone și 475 de euro pentru autobuze.

Articole similare

Ad