Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Confederația Europeană a Sindicatelor Lucrătorilor e îngrijorată de implementarea în pripă a Acordului

Comentând asupra acordului UE-Regatul Unit, Luca Visentini, secretarul general al Confederației Europene a Sindicatelor Lucrătorilor(CES), afirmă că nu există nicio formă de Brexit care să îmbunătățească viața oamenilor muncii, iar arbitrajul ar fi total ineficient ca principal mod de a rezolva disputele privind concurența loială și condițiile de concurență echitabile. „Durata și complexitatea acordului ridică serioase întrebări cu privire la timpul disponibil pentru ca statele membre și Parlamentul European să-l examineze în toate detaliile necesare.”

Secretarul general adjunct a CES, Esther Lynch, adaugă: „Acordul nu este sfârșitul. Chiar și cu acest acord vor exista întreruperi, iar UE trebuie să majoreze Fondul de Ajustare pentru Brexit, recunoscând că lucrătorii nu ar trebui să suporte consecințele. Fondul trebuie pus la dispoziție rapid pentru a proteja lucrătorii, sectoarele și industriile, de la 1 ianuarie. Lucrătorii nu ar trebui să-și piardă locurile de muncă înainte ca asistența să fie disponibilă.“

Ca urmare, CES va examina în detaliu acordul pentru a verifica realitatea prevederilor efective și pentru a se asigura că aranjamentele de monitorizare prevăd implicarea sindicatelor și că măsurile de reechilibrare sunt eficiente.

CES va continua să colaboreze cu afiliații săi, inclusiv TUC din Marea Britanie și ICTU din Irlanda, pentru a asigura măsuri de protecție a lucrătorilor, a locurilor de muncă și a drepturilor acestora în viitor.

Articole similare

Ad