Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad

Continental: Noi etichete de anvelope pentru a oferi mai multe informații clienților

În mai 2021 o nouă etichetă de anvelopă va fi introdusă pentru a oferi clienților informații complete despre caracteristicile pneurilor selectate. Pe noua etichetă, rezistența la rulare și clasele de performanță ale frânării pe șosea umedă au fost reorganizate, în timp ce performanțele de zgomot sunt acum indicate de numărul de decibeli și literele A, B și C.  Clienții finali pot accesa informații adiționale despre anvelopele pe care le-au ales din baza de  data UE prin scanarea codului QR de pe etichetă.

O altă caracteristică nouă se referă la 2 pictograme care indică dacă anvelopa are aderență la zăpadă corespunzător cu tiparele standard de omologare UE, cunoscute și ca testul în condiții de zăpadă și/sau o anvelopă fără crampoane care oferă aderență pe gheață în conformitate cu noul standard ISO. Din mai 2021, informațiile UE privind eticheta anvelopelor trebuie să fie, de asemenea, disponibile și pentru anvelopele vehiculelor comerciale grele (clasa C3).

Pe noua etichetă, clasele A-C rămân neschimbate. Pentru anvelopele din clasele C1 și C2, pentru autoturisme și vanuri, și respectiv cele din clasa E pentru rezistența la rulare și aderența pe teren umed vor fi încadrate acum în clasa D care anterior era goală, în timp ce cele din clasa F și G vor fi încadrate la clasa E. Acest lucru face ca eticheta să fie mai clară și ușor de interpretat.

Clienții pot descărca informații suplimentare despre fiecare anvelopă prin scanarea codului QR care apare în colțul din dreapta sus al etichetei anvelopei. Codul QR oferă un link către baza de date EPREL, registrul european de produse pentru etichetarea energetică, care conține foaia cu informații despre produs. Aceasta arată toate valorile etichetei pentru anvelopa specifică, precum și începutul și sfârșitul producției pentru modelul respectiv. Foile cu informații despre produs sunt toate înscrise individual de către producător în baza de date EPREL și, cum în trecut, atribuite clasei de etichete corespunzătoare este, de asemenea, gestionată de producătorul respectiv.

Noua etichetă UE este concepută pentru a ajuta clienții să aleagă anvelope mult mai eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil, obținând în același timp informații despre distanțele de frânare. Pentru clienții finali și operatorii comerciali deopotrivă, optând pentru pneuri cu rezistență la rulare scăzută poate duce la economii substanțiale în ceea ce privește costurile combustibilului, precum și la emisiile mai mici. Informația clară despre aderența pe teren umed va asigura o siguranță sporită a traficului, în timp ce informația despre zgomotul la rulare ajută la reducerea poluării sonore generată de traficul rutier.

Articole similare

Ad