Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

COVID-19: Comisia Europeana aproba doua scheme de ajutor de stat pentru Portugalia

Comisia Europeana aproba doua scheme de ajutor de stat in valoare de 13 miliarde de lei pentru a sprijini economia din Portugalia contextul pandemiei de COVID-19. Schemele au fost aprobate in Cadrul temporar de ajutor de stat adoptat de Comisie.
 
,,Schemele portugheze in valoare de 13 miliarde de euro vor permite Portugaliei sa ofere subventii directe si garantii publice pentru imprumuturi pentru a ajuta IMM-urile si companiile mari sa acopere nevoile de investitii si de capital de lucru, precum si sa isi continue activitatile in aceste momente dificile. Continuam sa colaboram indeaproape cu statele membre pentru a ne asigura ca masurile nationale de sprijin pot fi puse in aplicare intr-un mod coordonat si eficient, in conformitate cu normele UE’’, a declarat vicepresedintele executiv, Margrethe Vestager, responsabil cu politica in domeniul concurentei.
 
Masurile de sprijin portughez
 
Portugalia a notificat Comisiei doua scheme, cu un buget total estimat de 13 miliarde EUR, pentru a sprijini companiile afectate de focarul de coronavirus in cadrul cadrului temporar, si anume:
 
– un sistem de subventii directe; 
 
– o schema de garantie de stat pentru imprumuturi de investitii si fonduri de rulment acordate de bancile comerciale.

Articole similare

Ad