Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

COVID-19: Consiliul UE reduce numarul de reuniuni. Parlamentul UE muta plenara la Bruxelles

Consiliul UE a decis luni, 9 martie, o serie de noi masuri preventive care iau in considerare ultimele evolutii in raspandirea coronavirusului (Covid-19), precum si avize medicale actualizate din partea expertilor, se arata intr-un comunicat. Masurile au fost comunicate delegatilor statelor membre si altor persoane afectate si au intrat deja in vigoare.
Numarul de reuniuni ale Consiliului, ale grupurilor de pregatire si ale grupurilor de lucru ale acestuia va fi redus. Presedintia va lua decizii punctuale cu privire la reuniunile care urmeaza a fi mentinute. Dimensiunile delegatiilor care participa la reuniuni vor fi limitate. Toate vizitele in grup si cursurile de formare neesentiale vor fi suspendate, arata Consiliul UE. Personalul SGC este incurajat sa limiteze cat mai mult cu putinta reuniunile interne si sa respecte in continuare cu strictete masurile de igiena recomandate.
In plus, lista zonelor pentru care se aplica restrictii de calatorie personalului SGC a fost actualizata pentru a tine seama de cele mai recente decizii ale autoritatilor italiene. Aspectele pe care pune accent aceasta abordare reflecta trecerea la masuri cu caracter mai general, avand in vedere ca virusul este acum prezent intr-o masura considerabila in majoritatea statelor membre, inclusiv in Belgia, si ca probabil aceasta evolutie se va mentine, mai arata sursa citata. SGC va continua sa monitorizeze indeaproape situatia si este pregatit sa introduca masuri suplimentare in functie de evolutii.
Anterior, presedintele Parlamentului European, David Sassoli, a decis ca ca sesiunea plenara din 9-13 martie sa aiba loc la Bruxelles si nu la Strasbourg, din motive de forta majora.

Articole similare

Ad