Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

COVID-19: Soferii de transport international, in carantina pe banii angajatorului

Din 31 martie, soferii care intra in tara la volanul vehiculelor de peste 2,4 tone vor opta pentru carantina sau izolare, dar nu mai mult de 14 zile, in perioada dintre curse, avand la dispozitie trei optiuni, totul pentru protejarea familiilor, se arata in Ordonanta Militara nr. 4, emisa pe 29.03.2020.
 
Soferii de transport international care vor intra in tara incepand cu 31 martie vor intra in carantina sau izolare dupa caz. In textul ordonantei, la articolul 4, alineatul 1, se precizeaza ca acestia intra in una din cele doua optiuni, dar nu mai mult de 14 zile, pe perioada dintre curse. Fiecare sofer va completa un formular la intrarea in tara, in care isi va exprima una din cele 3 optiuni. Redam integral Art. 4 din Ordonanta. 
 
Art.4 – (1) La intrarea in tara, pentru protejarea propriilor familii, conducatorii autovehiculelor de transport marfa cu capacitatea maxima autorizata mai mare de 2,4 tone opteaza pentru carantinare/izolare, dar nu mai mult de 14 zile, in perioada dintre curse, pentru una dintre urmatoarele modalitati de protectie impotriva raspandirii COVID-19: 
 
a) carantinarea in spatii puse la dispozitie de catre angajator; 
b) izolarea la domiciliu impreuna cu toate persoanele cu care locuiesc/se gospodaresc, sau singuri, in alt spatiu locativ disponibil; 
c) carantinarea la cerere, in spatiile puse la dispozitie de autoritatile administratiei publice, cu suportarea cheltuielilor aferente carantinarii. 
 
– (2) Optiunea pentru una dintre modalitatile prevazute la alin. (1) se materializeaza prin completarea, de catre conducatorii autovehiculelor de transport marfa cu capacitatea maxima autorizata mai mare de 2,4 tone, a unei declaratii pe propria raspundere prin care isi asuma una dintre cele 3 variante de carantinare/izolare. 
 
– (3) Prevederile alin. (1) si (2) se aplica in mod corespunzator si pilotilor de aeronave si personalului navigant. (4) Masura se aplica incepand cu data de 31 martie 2020.

Articole similare

Ad