Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

COVID-19: UNTRR solicita semnarea Acordurilor Multilaterale Speciale

UNTRR solicita ministrului Transporturilor, Lucian Bode, sa semneze rapid Acordurile Multilaterale Speciale cu caracter temporar referitoare la prelungirea valabilitatii certificatelor de pregatire profesionala a soferilor si a consilierilor de siguranta pentru transportul marfurilor periculoase precum si prelungirea valabilitatii Inspectiei tehnice periodice a cisternelor si a certificatelor de agreere ADR.
 
,,In actuala criza europeana cauzata de pandemia COVID-19 este evident rolul vital al transportului rutier international A.D.R. pentru transportul substantelor biocide, a medicamentelor si a altor substante sau marfuri care cad sub incidenta transporturilor periculoase intre statele membre ale UE si in interiorul acestor state’’, arata UNTRR intr-un comunicat. Conform legislatiei internationale in vigoare, pentru desfasurarea activitati de transport a marfurilor periculoase sunt necesare atat certificatul de pregatire profesionala a conducatorului auto si a certificatului de pregatire profesionala a consilierilor de siguranta, cat si inspectia periodica a cisternelor si a certificatelor de agreere A.D.R.
Uniunea mai spune ca mai multe tari – Luxemburg, Germania, Austria, Norvegia, Franta, Irlanda, San Marino, Tarile de Jos, Cehia, Elvetia, Marea Britanie, Spania si Belgia – in contextul pandemiei de COVID-19, au semnat Acordul Special Multilateral M324 referitor la prelungirea valabilitatii certificatelor de pregatire a soferilor si a consilierilor de siguranta pentru transportul marfurilor periculoase a caror perioada de valabilitate expira intre 1 martie 2020 si 1 noiembrie 2020 pentru a ramane valabile pana la 30 noiembrie 2020.
,,De asemenea, Luxemburg, Norvegia, Franta, Germania, Austria, Spania, Elvetia si Belgia au semnat si Acordul Special Multilateral M325 referitor la prelungirea pana la 30 august 2020 a tuturor inspectiilor periodice sau intermediare ale cisternelor a caror valabilitate se incheie intre 1 martie 2020 si 1 august 2020’’. 

Articole similare

Ad