Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Crestere cu 15% fata de 2014 si noi servicii de transport specializat

Lubbers si-a continuat in 2015 dezvoltarea in Romania si ca indicatori financiari, si ca gama de servicii oferite, in ciuda faptului ca industria de extractie a petrolului si gazelor nu merge ca in anii trecuti, din cauza scaderii pretului barilului. Volumul de activitate a crescut in primul semestru din 2015 cu 15% fata de perioada similara a lui 2014, atat datorita clientilor noi, cat si proiectelor coordonate de centrele din vestul Europei, dar in care au fost implicate flota si personalul de la noi, si deschiderii filialei din Istanbul, aflate in subordinea celei din Romania.

Si, desi a fost din 2010 singura firma din tara noastra care oferea doar servicii de transport si depozitare pentru industria de extractie a petrolului si gazelor, in 2015 Lubbers a intrat si pe piata de transport abagaritic si se asteapta sa inregistreze cresteri si pe acest segment.

 
Deoarece pretul barilului a scazut, exploatarea petrolului si a gazelor se desfasoara intr-un ritm mai scazut decat in trecut, asa cum arata Kees Cramer, director de vanzari pentru regiunea Marii Negre, companiile petroliere reducandu-si activitatea de extractie (upstream) si incercand sa compenseze prin activita- tea de la pompe (downstream). Astfel, daca in 2014 in Romania OMV-Petrom avea 14 sonde pentru explorare si gasire de noi resurse, in 2015 au mai ramas 2-3. „Pe viitor noi asteptam totusi o schimbare, deoarece OMV produce petrol in trei tari: Yemen, unde activitatea a incetat pentru ca acum e razboi, Libia si Romania, care este piata cea mai apropiata si geografic, si cultural. In prezent se asteapta ca OMV sa se axeze mai mult pe productie, care ar trebui sa aiba loc in Romania. Nu stim cand se va intampla asta, dar e clar ca orice se intampla in domeniu ne afecteaza si pe noi, deoarece clientii nostri sunt furnizori de servicii pentru Petrom.“
In incercarea de a reduce costurile de productie la nivel global, tot mai multi investitori noi vin in Romania, care devine astfel o tara din ce in ce mai interesanta pentru actorii din domeniul oil&gas. Iar cele mai multe companii deschid aici chiar centre regionale, de unde coordoneaza activitatea din mai multe state. De exemplu, Saipem, din grupul ENI, a investit intr-un centru regional in Ploiesti, si fondul de investitii Carlyle International Energy Partners, care a preluat recent Sterling Resources, are o strategie clara pe termen lung in exploatarea offshore in Marea Neagra. Astfel, sunt semne clare ca piata de oil&gas din Romania este in crestere, in ciuda scaderii de la nivel global din acest domeniu.
 
Activitatea din Romania, extinsa la Lumina si… Istanbul
In ciuda activitatii mai putin intense de pe aceasta piata, Lubbers si-a dublat spatiul de depozitare din Ploiesti, care a ajuns astfel la 11.500 m2, si a deschis un nou centru de 2.000 m2 la Lumina, la circa 10 minute de Midia, unde GSP a creat primul port offshore din Romania, in care activeaza numerosi operatori si furnizori de servicii importanti ca ExxonMobile, …

Articole similare