Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

DACHSER și FERCAM își consolidează activitatea de grupaj și logistică contractuală în Italia

Un parteneriat de lungă durată duce la înființarea unei societăți mixte pentru grupaj și logistică contractuală

FERCAM va transfera diviziile sale de distribuție (grupaj) și de logistică (logistică contractuală) într-o societate mixtă cu DACHSER, sub denumirea „DACHSER & FERCAM Italia S.r.l.”. Participația de 80% a DACHSER în noua întreprindere consolidează și completează rețeaua sa europeană. Transferul de control face încă obiectul aprobării de către autoritățile relevante din domeniul concurenței.

În conformitate cu termenii contractului semnat de cele două companii, FERCAM va desprinde diviziile FERCAM Distribution (grupaj) și FERCAM Logistics (logistică contractuală) de FERCAM AG și le va integra în noua companie până la sfârșitul anului. Aceste două divizii, care au 920 de angajați în 43 de locații din Italia, au generat venituri de aproximativ 400 de milioane de euro în 2022.

De la începutul anului 2024, compania independentă va funcționa sub numele „DACHSER & FERCAM Italia S.r.l.” și va raporta direct lui Alexander Tonn, COO Road Logistics la DACHSER. Ca și până acum, activitatea de grupaj și logistică contractuală din Italia va fi gestionată de directorul de distribuție și logistică al FERCAM, Dr. Gianfranco Brillante și de echipa sa dovedită, a căror expertiză va asigura continuitatea pe piața italiană. FERCAM AG va deține o participație de 20% în DACHSER & FERCAM Italia S.r.l.

FERCAM Transport (transporturi rutiere și feroviare naționale și internaționale), FERCAM Air & Ocean și FERCAM Special Services (artă, târguri și evenimente, livrări la domiciliu, mutări și relocări, gestionarea arhivelor și a documentelor) – inclusiv toate filialele internaționale – rămân în proprietatea exclusivă a FERCAM AG și nu vor face parte din noua societate mixtă. FERCAM intenționează să promoveze în continuare creșterea și internaționalizarea acestor divizii în viitor, inclusiv în străinătate.

„În calitate de companii de familie, DACHSER și FERCAM sunt unite de o înțelegere a managementului orientat spre valori care asigură viabilitatea viitoare a companiei de-a lungul generațiilor. Prin urmare, suntem cu atât mai încântați că acum ne consolidăm și mai mult legătura, bazându-ne pe cei 20 de ani de colaborare pentru a înființa această societate mixtă în Italia”, a declarat Bernhard Simon, președintele Consiliului de Supraveghere al DACHSER.

„DACHSER este o companie de familie cu o creștere dinamică, cu obiective similare și cu canale scurte de luare a deciziilor, ceea ce o face un partener remarcabil și de încredere pentru noi pentru toate transporturile europene. Pe parcursul parteneriatului nostru, însă, condițiile s-au schimbat considerabil, cota de piață fiind concentrată doar între câțiva jucători europeni și globali. De aceea, am decis să lansăm o societate mixtă exclusiv pentru groupage și logistică contractuală. Este o situație avantajoasă pentru ambele părți”, a declarat Thomas Baumgartner, președintele Consiliului de supraveghere al FERCAM.

„Acest lucru ne permite să ne consolidăm și mai mult legăturile cu compania noastră parteneră, consolidându-ne în același timp propria noastră poziție”, explică Hannes Baumgartner, director general al FERCAM. „Faptul că facem parte din rețeaua europeană a DACHSER ne deschide oportunități suplimentare de creștere, în special în ceea ce privește exporturile. Acest lucru creează siguranță și stabilitate pentru viitor.”

„Prin această achiziție, reducem ultimul decalaj rămas și ne completăm propria rețea de grupaj și logistică contractuală pe principalele piețe din Europa continentală”, a declarat Burkhard Eling, CEO al DACHSER.

Completarea rețelei europene

Preluarea majoritară a activității de grupaj și logistică contractuală a FERCAM este cea de-a treia achiziție majoră pe care DACHSER a făcut-o pentru a-și extinde rețeaua de transport și logistică în Europa, după Graveleau (Franța, 1999) și Azkar (Spania, 2013).

„DACHSER și FERCAM colaborează cu mare succes de 20 de ani. În acest timp, am ajuns să ne cunoaștem foarte bine și am dobândit o apreciere reciprocă”, adaugă Alexander Tonn, COO Logistică rutieră la DACHSER.

FERCAM, companie de familie cu sediul în Bolzano, Tirolul de Sud, se ocupă de distribuția tuturor transporturilor de grupaj cu bunuri industriale și de consum din rețeaua europeană a DACHSER din Italia încă de la începutul parteneriatului și alimentează această rețea cu transporturi corespunzătoare din Italia.

„FERCAM este un garant al continuității și al expertizei în Italia. Prin această achiziție și prin alte investiții, ne putem accelera în continuare creșterea – în special pe piața italiană – și ne putem îmbunătăți și mai mult calitatea ofertei noastre. Clienții noștri din Europa, Italia și din întreaga lume vor beneficia pe termen mediu de procese consistente și sisteme uniforme”, spune Tonn cu privire la sinergiile și beneficiile pentru clienți ale noii societăți mixte.

Datorită parteneriatului lor de lungă durată, DACHSER și FERCAM sunt deja în deplină sincronizare atunci când vine vorba de manipularea operațională a grupajelor. FERCAM își propune să investească în mod constant în instalațiile sale logistice, în sistemele digitale și în protecția climei – cele două companii se potrivesc excelent și din acest punct de vedere.

Întreprindere comună fără structuri duplicitare

Linia de afaceri europeană de logistică a DACHSER nu a avut până acum niciun sediu propriu în Italia, astfel încât societatea mixtă nu va avea ca rezultat nicio structură duplicată. Toți angajații diviziilor de distribuție și logistică ale FERCAM vor lucra pentru DACHSER & FERCAM Italia. Achiziționarea de către DACHSER a acțiunilor în aceste două divizii este, de asemenea, un simbol al angajamentului companiei de a face investiții suplimentare și durabile în locațiile sale din Italia. În cadrul liniei de afaceri Food Logistics, care se ocupă de transportul și depozitarea alimentelor refrigerate și nerefrigerate, DACHSER este reprezentată în Italia din 2017 cu trei locații și aproximativ 270 de angajați.

Articole similare

Ad