Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Daimler Trucks: Fuso eCanter SensorCollect automatizeaza colectarea gunoiului

Filiala Daimler Trucks din Japonia, Fuso, a prezentat recent la evenimentul „Fuso Future Innovation Lab”, desfasurat la sediul sau din Kawasaki, conceptul unui camion autonom de colectare a gunoiului, eCanter SensorCollect.

Fuso eCanter SensorCollect, conceput pe baza camionului electric eCanter, este un camion usor, fara emisii, de colectare a gunoiului. Operatorii care se deplaseaza alaturi de vehicul pot controla eCanter SensorCollect de la distanta, prin HMI wireless (Human Machine Interface). Echipat cu LiDAR, senzori ultrasonici si GPS de inalta precizie, camionul poate efectua in siguranta comenzi transmise de la distanta, detectand persoane sau obiecte din apropiere.

Aceste comenzi includ urmarirea operatorului, oprirea, evitarea obstacolelor si oprirea imediata daca o persoana sau un obiect se apropie de vehicul. Aceste functionalitati au rolul de a spori eficienta lucratorilor care colecteaza gunoiul.

Fuso eCanter SensorCollect este rezultatul unei abordari inovatoare de dezvoltare. Pe langa procesele conventionale de dezvoltare a produselor, Fuso a desfasurat o varietate de initiative in cadrul si in afara companiei, pentru a incuraja colaborari cu start-up-uri si pentru a colecta idei de produse inovatoare care sa abordeze nevoile si provocarile sociale. Pana acum, Fuso eCanter s-a dovedit a fi un vehicul de incredere in toate operatiunile clientilor, peste 160 de vehicule circuland in Japonia, Europa si SUA. In Europa, Fuso eCanter este deja operat in unsprezece orase din Germania, Marea Britanie, Franta, Portugalia, Irlanda, Olanda si Danemarca.

Articole similare

Ad