Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Daimler Trucks investeste jumatate de miliard de euro in camioane automatizate

In cadrul Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas, Daimler Trucks a anuntat ca va investi 500 de milioane de euro in urmatorii ani pentru  a crea 200 de locuri de munca pentru a-si sustine efortul global de a pune pe sosele camioane automatizate (SAE nivel 4) in decurs de un deceniu. In cazul vehiculelor comerciale, nivelul patru este pasul firesc dupa nivelul doi, crescand eficienta si productivitatea clientilor. Astfel, Daimler Trucks evita pasul intermediar (nivel 3) care nu vine nu prea multe beneficii pentru clienti care sa le compenseze costurile.
 

Tot in cadrul CES a avut loc lansarea in permiera mondiala a noului Freightliner Cascadia care ofera condus partial automat (nivel 2), fiind primul camion partial automat prezent pe drumurile din America de Nord.
Daimler Trucks este un pionier in dezvoltarea camioanelor automate. In 2014, Mercedes-Benz a prezentat Future Truck 2025, primul camion automatizat, fiind primul producator care a prezentat oportunitatile oferite de aceste vehicule.
„Ca lider al industriei, am fost un pionier in domeniul transportului automatizat. In 2015, Freightliner Inspiration Truck a obtinut prima licenta de circulatie pentru un vehicul utilitar automat. Acum mergem la nivelul urmator: suntem gata sa lansam noul Freightliner Cascadia, partial automatizat, in 2019, ca apoi sa abordam camioane extrem de automatizate. Testele de automatizate vor imbunatati siguranta, vor spori performanta logistica si vor contribui astfel la un viitor durabil al transportului“, a spus Martin Daum, membru al consiliului de administratie Daimler AG.

Articole similare

Ad