Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

DB Schenker și Volvo Cars își reduc emisiile în transportul maritim de mărfuri

DB Schenker, unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii logistice, și Volvo Cars, o marcă auto de renume mondial, au inițiat un parteneriat pentru a dezvolta un transport maritim de mărfuri mai sustenabil, prin utilizarea biocombustibilului în navele de transport.

În cadrul acestui parteneriat, au fost transportate 12.000 de containere standard (TEU) pe nave cu piese de schimb pentru automobile, utilizând biocombustibilul marin. Astfel, s-au redus emisiile de CO2 cu 84% pe container și s-au economisit aproximativ 9.000 de tone de CO2 pe parcursul unui an, comparativ cu navele de transport maritim de mărfuri alimentate cu combustibil fosil.

Programul a început în luna iunie și a legat uzina de producție Volvo Cars din Göteborg de porturile Savannah, Newark și New York. Recenta colaborare între DB Schenker și Volvo Cars reprezintă începutul unei relații comerciale pe termen lung.

DB Schenker a achiziționat biocombustibil de a doua generație, de tipul ester metilic de ulei alimentar uzat (UCOME).

Biocombustibilul regenerabil este certificat de o terță parte independentă și nu concurează cu culturile alimentare. Prin urmare, acesta are un impact mai redus asupra mediului, în conformitate cu Directiva UE privind energia regenerabilă (RED). În cazul în care combustibilul regenerabil nu este disponibil pentru un anumit transport pentru Volvo Cars, acesta va fi utilizat pentru transportul altui client în altă parte și va fi alocat pentru Volvo Cars printr-o metodologie numită echilibrare a masei. Această metodă este auditată periodic de o terță parte și asigură o reducere globală a utilizării combustibilului fosil în concordanță cu consumul real al acestuia pe navele de transport container.

„Suntem mândri că o marcă recunoscută, precum Volvo Cars ni se alătură în drumul nostru spre un viitor al unei logistici mai curate. Promisiunea noastră este de a sprijini clienții în reducerea emisiilor Scope 3 provenite din transport și distribuție. Vom reuși să modelăm lanțurile de aprovizionare sustenabile doar dacă expeditorii și transportatorii vor colabora îndeaproape.”,

a precizat Thorsten Meincke, membru al Consiliului de administrație global pentru transportul aerian și maritim DB Schenker.

„La Volvo Cars suntem într-o misiune de decarbonizare a lanțului nostru de aprovizionare. Parteneriatele puternice cu furnizorii de logistică de top sunt esențiale pentru a crea posibilități, cum ar fi utilizarea combustibililor regenerabili pentru transportul maritim. Explorăm în permanență oportunitățile de sustenabilitate în toate aspectele lanțului nostru de aprovizionare și dorim să determinăm și alți producători de automobile să treacă la acțiune, pentru a crește cererea de transporturi maritime eficiente din punct de vedere al emisiilor de carbon.”,

a completat Javier Varela, Chief Operating Officer și Deputy CEO Volvo Cars.

Articole similare

Ad