Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

DHL și Volvo Trucks dau startul unei noi cooperări cu emisii zero cu o comandă de până la 44 de camioane electrice

Comanda preconizată include 40 de camioane electrice din modelele Volvo FE și Volvo FL, care vor fi utilizate pentru livrări de colete în transportul urban. Camioanele electrice pentru rute mai lungi fac, de asemenea, parte din domeniul de aplicare, iar DHL a decis să înceapă să utilizeze camioane Volvo pentru transporturi regionale, la început cu 4 camioane Volvo FM Electric în Marea Britanie.

Primele camioane au fost deja comandate, 6 de către DHL Parcel UK și 2 de către DHL Freight. Acest lucru va duce la economii anuale de aproape 600 de tone de CO2 și aproape 225 000 de litri de motorină pentru Deutsche Post DHL Group.

„Ne-am angajat să răspundem cererii tot mai mari a clienților pentru soluții ecologice și sustenabile și să ne atingem obiectivul pe termen lung de a avea emisii nete zero până în 2050. În calitate de furnizor de servicii logistice, conversia flotei noastre de vehicule este o pârghie importantă pentru a ne ajuta să evităm emisiile de CO2 și pe șosea. Astfel, mai multe dintre diviziile noastre vor beneficia de acest acord cu Volvo Trucks”, explică Pablo Ciano, vicepreședinte executiv pentru dezvoltare corporativă la Deutsche Post DHL Group.

Un factor important în decizia DHL de a accelera tranziția către vehiculele cu emisii zero se datorează experienței pozitive pe care o are cu utilizarea unui camion electric Volvo la Londra începând cu noiembrie 2020 – efectuând livrări pe ultimul kilometru în cartierul comercial West End. Vehiculul a fost primul camion comercial greu complet electric utilizat pentru logistică urbană în Regatul Unit.

„DHL este un important furnizor global de servicii logistice, angajat să își reducă impactul asupra schimbărilor climatice. Împreună putem face o diferență în bine și sunt mândru că vom lucra în spiritul parteneriatului, urmărind să ne atingem obiectivele bazate pe știință pentru a ne reduce impactul asupra climei”, a declarat Roger Alm, președinte la Volvo Trucks.

Cooperarea presupune adoptarea de noi tehnologii Volvo și activități comune de dezvoltare în domeniul electrificării. Acordul include, de asemenea, analiza de către Volvo Trucks a operațiunilor de transport ale DHL, cu scopul de a asigura implementarea cu succes a unor soluții de transport electric personalizate.

Volvo Trucks este lider pe piața camioanelor grele complet electrice din Europa, cu o cotă de piață de 42% în 2021. Deja în 2019, Volvo Trucks a început producția în serie de camioane electrice, fiind una dintre primele mărci de camioane din lume care a făcut acest lucru. Compania a livrat camioane electrice către o gamă largă de clienți din Europa, America de Nord și Australia.

Articole similare

Ad