Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Drumul Matasii a fost reactivat

Drumul Matasii reprezinta una dintre cele mai importante realizari ale civilizatiei mondiale pentru legaturile economice, comerciale si chiar culturale pe care le-a promovat. Tocmai aceste motive le-au avut in vedere si fondatorii Asociatiei Drumul Matasii in dorinta de a reactiva legaturile existente.
Asociatia a fost infiintata in martie 2012, fiind un organism nonguvernamental, conceput ca un mijloc de promovare si dinamizare a legaturilor pe multiple planuri intre Europa si Asia, legaturi in care tara noastra, prin istorie, economie si pozitia sa geopolitica, poate sa joace un rol important. "Prin infiintarea Asociatiei Drumul Matasii, suntem constienti de faptul ca, pentru atingerea obiectivelor propuse, avem o sarcina dificila. Dar pornim la drum cu increderea ca initiativa noastra va completa eforturile institutiilor publice si private atat din Romania, cat si din strainatate, determinate sa construiasca mai multe punti de dialog si mai multe proiecte de cooperare economica de-a lungul vechiului Drum al Matasii", a declarat Apti Metin, presedintele Asociatiei.

Pe langa obiectivele culturale, asociatia intentioneaza sa promoveze si ruta de transport Drumul Matasii si proiecte de deschidere a unor linii intermodale de transport, care sa utilizeze coridorul Asia-Europa folosindu-se legatura Portului Constanta cu Dunarea ca alternativa eficienta de deservire a Centrului si Estului Europei.
Un alt obiectiv este reprezentat de atragerea de noi fluxuri de marfa pe diferite cai de transport din Romania, si in special de promovarea Dunarii ca artera principala de transport al marfurilor de tranzit in si dinspre Europa Centrala. Mai ales ca Asia a avut o dinamica semnificativa pentru schimburile comerciale si dispune de resurse uriase si un potential la fel. "Alaturi de tari precum China, India, Japonia, acceptate deja ca puteri economice mondiale ale Asiei Centrale, au aparut …..

Articole similare

Ad