
Viitorul guvern federal din Germania trebuie să se formeze rapid, să fie orientat spre creștere economică, să accepte mandatul pentru restructurarea generală a țării și să-l pună în aplicare rapid, este de părere federația germană a expeditorilor de marfă și logisticienilor DSLV. Deoarece performanța economică și competitivitatea internațională trebuie restabilite la viteză maximă, altfel Germania va ajunge într-o situație economică și socială tot mai rea, fără posibilitate de redresare.
În plus, trebuie atrași mai mulți bani pentru infrastructură fără supraîndatorarea firmelor și trebuie introduse rapid măsuri eficiente de ajutor pentru acestea și pentru angajați, iar costurile excesive cu locația și energia trebuie reduse.
Ministerele federale, mai crede DSLV, au nevoie de o nouă structură, în care să fie grupate responsabilitățile pentru infrastructurile de transport și energie, precum și pentru economie și forță de muncă.
Iar guvernul german trebuie să se arate din nou puternic și unit în UE și să militeze pentru infrastructuri eficiente și reziliente, pentru creștere pe o piață internă debirocratizată, pentru comerț liber și pentru securitatea lanțurilor de aprovizionare. Fie că este vorba de piața globală sau de piața locală, companiile de expediții și de logistică germane rămân vitale în relația dintre etapele de creare a valorii la nivel internațional din diverse industrii și interfețele de achiziții dintre comerțul cu amănuntul și consumatorul final. Și în ciuda mediului logistic dificil și a consolidării continue a industriei, cele mai multe firme continuă să vadă oportunități de afaceri și de creștere durabilă, dar cu condiția schimbării cadrului în care își desfășoară activitatea.
DSLV a identificat cinci domenii centrale de acțiune și le-a legat de cerințele de bază ale guvernului federal în cea de-a 21-a legislatură: consolidarea locației logistice (finanțare solidă a infrastructurii), reducerea birocrației, proiectarea într-un mod practic a politicilor de protecție a climei prin crearea de alternative orientate spre piață, modernizarea legislației muncii (protejarea autonomiei negocierilor colective) și rezolvarea întârzierilor din digitalizare (promovarea inovațiilor logistice).