Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Firmele olandeze cu peste 100 de angajați trebuie să raporteze kilometrii făcuți de aceștia

De la asociația olandeză de transport și logistică TLN din Olanda aflăm că firmele cu peste 100 de angajați din această țară vor fi obligate să raporteze, de la 1 ianuarie 2024, mobilitatea în interes profesional, așa cum prevede Acordul privind schimbările climatice din 2019.

Acesta este doar începutul, dar se poate ajunge și la stabilirea unor ținte anume, și deocamdată nu este necesar să se includă în raportare calculul emisiilor de CO2, ci doar tipurile de mijloace de transport folosite și kilometrajul anual. Iar emisiile de CO2 sunt calculate prin intermediul site-ului agenției olandeze pentru întreprinderi (RVO), astfel că după ce completează toate datele firmele vor avea o imagine de ansamblu asupra emisiilor de CO2 rezultate din deplasarea angajaților în interes de serviciu.

Datele pentru 2024 trebuie transmise până cel târziu pe 30 iunie 2025, iar Ministerul Infrastructurii și Gospodăririi Apelor a întocmit un ghid în care se explică exact cum trebuie să procedeze companiile. Și firmele cu mai puțin de 100 de angajați pot face, voluntar, această raportare, dacă vor să vadă ce emisii de CO2 rezultă din mobilitatea lor.

Articole similare

Ad