Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

eActros, prezentat în premieră mondială! Tot ce trebuie să știi despre primul camion electric greu al celor de la Mercedes-Benz

Premieră mondială: Daimler Trucks a prezentat, pe 30 iunie, primul său camion pentru transporturi grele, noul eActros. Vehiculul are o capacitate maximă a bateriilor de 420 kWh, ceea ce îi asigură o autonomie de până la 400 de kilometri.

Mercedes-Benz Trucks anunță o nouă eră odată cu lansarea primului camion electric de serie care poartă simbolul stelei cu trei brațe. „Trebuie să recunoaștem că transportul este o parte a problemei în ceea ce privește schimbările climatice. În același timp, putem și vom face parte din soluție. Începem cu eActros-ul nostru care a parcurs peste jumătate de milion de kilometri pe drumurile publice”, a declarat Karin Rådström, membru al Consiliului de administrație al Daimler Truck AG și responsabil pentru Mercedes-Benz Trucks.

Mercedes-Benz eActros Weltpremiere 2021 Mercedes-Benz eActros world premiere 2021

Compania germană a prezentat eActros pentru prima dată la nivel de concept, în 2016, odată cu IAA, iar primele teste în condiții reale au început în 2018, atunci când 10 prototipuri au fost oferite pentru teste clienților din Germania și alte câteva țări europene în cadrul proiectului „eActros Innovation Fleet“. „Dezvoltarea eActros s-a axat pe parteneriatul cu clienții noștri. Tot ceea ce am învățat de la flota de inovare este acum încorporat în producția de serie. Comparativ cu prototipurile, mai multe caracteristici precum autonomia, puterea de acționare și siguranța au fost considerabil îmbunătățite în modelul de serie”, a declarat Andreas von Wallfeld, șef de marketing, vânzări și servicii la Mercedes-Benz Trucks.

În centrul tehnologic al eActros se află sistemul de propulsie acționat de două motoare electrice integrate, împreună cu o transmisie cu două trepte. Ambele motoare asigură un confort impresionant la mers și o dinamică excelentă a vehiculului, în timp ce acționarea electrică silențioasă și fără emisii înseamnă că vehiculul poate fi utilizat și pentru livrări pe timp de noapte, dar și pentru a intrat în zonele centrale ale orașului, acolo unde vehiculele diesel sunt interzise, au mai anunțat cei de la Mercedes-Benz Trucks.

În funcție de versiune, eActros este echipat cu module de trei sau patru baterii – fiecare cu o capacitate de aproximativ 105 kWh, ceea ce duce capacitatea totală la un maximum de 420 kWh. În acest fel, spune producătorul german, o autonomie „de până la 400 de kilometri este realistă“. La nivel de rapiditate a încărcării, eActros poate fi încărcat cu până la 160 kW. Spre exemplu, atunci când este conectat la o stație de încărcare obișnuită de 400A DC, cele trei baterii ajung la un procent de 80%, pornind de la un grad de 20%, în puțin peste o oră. „Astfel, eActros este perfect echipat pentru operațiuni zilnice în transportul de distribuție în ceea ce privește disponibilitatea și performanța“, a mai explicat Andreas von Wallfeld.

Mercedes-Benz eActros Weltpremiere 2021 Mercedes-Benz eActros world premiere 2021

Din toamna anului 2021, modelul de serie va fi produs în cea mai mare fabrică de asamblare a camioanelor Mercedes-Benz Trucks din Wörth am Rhein. În ultimele luni s-au făcut pregătiri intense pentru noile procese de producție, inclusiv construirea unei noi linii de asamblare. În faza inițială, modelul de serie eActros va fi disponibil în Germania, Austria, Elveția, Italia, Spania, Franța, Olanda, Belgia, Marea Britanie, Danemarca, Norvegia și Suedia.

Articole similare

Ad