Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Echipa Continental din întreaga lume trece cu bine prin criză

„Al patrulea trimestru al lui 2020 a arătat că am trecut de punctul minim. Mediul economic ia avânt”, a explicat Wolfgang Schäfer, CFO Continental. El a adăugat: „Începutul anului fiscal curent a fost redus până acum din cauza penuriei de semiconductori. Efectele pandemiei de coronavirus în curs de desfășurare rămân și ele o sursă de incertitudine. Una peste alta, 2021 va rămâne, prin urmare, o provocare. Cu toate acestea, anticipăm că piața se va recupera semnificativ în comparație cu 2020”. Prin urmare, compania se așteaptă la o creștere substanțială a producției de autoturisme și vehicule utilitare ușoare în 2021 cu aproximativ 9-12% comparativ cu anul precedent. În același timp, Schäfer a subliniat că nu se așteaptă ca nivelul record al producției mondiale de automobile din 2017 să fie atins din nou înainte de 2025.

Pe baza ipotezelor legate de tendințele piețelor și industriilor sale, Continental anticipează vânzări consolidate pentru 2021 de aproximativ 40,5-42 de miliarde de euro și o marjă EBIT ajustată de aproximativ 5-6%. Vânzările din noul sector al grupului Automotive Technologies, împreună cu fosta divizie Powertrain, se așteaptă să se ridice la aproximativ 24-25 de miliarde de euro, cu o marjă EBIT ajustată de aproximativ 1-2 procente. Vânzările din sectorul grupului de tehnologii din cauciuc se estimează că vor totaliza între 16,5 miliarde de euro și 17,5 miliarde de euro, cu o marjă EBIT ajustată de aproximativ 11,5-12,5%.

Nevoile de finanțare ale Continental la sfârșitul anului 2020 au fost acoperite de o rezervă de lichiditate extrem de confortabilă în valoare totală de 10,7 miliarde de euro (2019: 8,0 miliarde de euro), cuprinzând 2,9 miliarde de euro (2019: 3,3 miliarde de euro) în numerar și echivalente de numerar și 7,8 miliarde de euro (2019: 4,7 miliarde de euro) în linii de credit angajate, neutilizate.

Având în vedere multitudinea de provocări și restricțiile rezultate pentru angajații din întreaga lume, Setzer și-a exprimat marea apreciere pentru realizările lor generale: „2020 a fost un an extrem de greu pentru noi toți. Pandemia de coronavirus, transformarea industriei auto și continuarea programului nostru structural ne-au solicitat foarte mult. Echipa Continental a acționat rapid și decisiv, adoptând o abordare creativă pentru stăpânirea provocărilor neobișnuite și reducerea costurilor noastre cu un nivel ridicat de disciplină. Pentru asta, sunt recunoscător în special tuturor angajaților din întreaga lume”.

Continental și-a îmbunătățit conceptul de protecție cuprinzătoare pentru angajații săi chiar la începutul crizei coronavirusului din 2020, pentru a asigura un mediu de lucru sigur în timpul pandemiei. Angajații din toate țările și-au împărtășit ideile prin intermediul platformelor digitale interne și au întreprins proiecte care vor ajuta oamenii din întreaga lume. În acest fel, au oferit asistență efectivă în numeroase privințe. De exemplu, angajații din mai multe locații din întreaga lume au produs imediat echipamente de protecție pentru ei și colegii lor.

Articole similare

Ad