Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Echipa este formula de succes pentru AsstrA

Potrivit specialistilor AsstrA, in cazul lucrului in echipa in logistica este important ca aceasta sa se concentreze asupra unui obiectiv comun si sa lucreze impreuna in mod constant pentru a obtine rezultate. Grupul de companii AsstrA subliniaza aceasta abordare atat cu clientii, cat si pe plan intern, iar echipa AsstrA Industrial Project Logistics (AIPL) din Italia o mentioneaza ca fiind cheia succesului.

Echipa AsstrA Italia a fost implicata in numeroase proiecte la nivel mondial, acoperind proiecte in Italia, Germania, Polonia, Turcia, Rusia, Kazahstan, Uzbekistan si alte tari, inclusiv Kashagan, Tobolsk si Kingisepp. „Orice client va fi servit catre orice destinatie, deoarece in cadrul grupului AsstrA avem unitati de afaceri fiabile si parteneri in care avem incredere pentru a indeplini obiective comune. Industriile focus sunt petrolul si gazul, prelucrarea metalelor, lemnul si hartia, energia regenerabila, hidroenergetica, mineritul si constructiile?, a spus Colin Bagwell, AsstrA Global Head Projects.
 
Echipa AIPL ofera si livreaza asistenta si servicii specializate in primul rand sectoarelor de achizitii si constructii ingineresti (EPC) cu industriile energetice. Clientii pot apela la specialistii AsstrA in orice etapa a proiectului, inclusiv in cea de fezabilitate, FEED sau cea de executie. Potrivit lui Alfonso Grossi, manager de proiect la AsstrA-Associated Traffic AG, clientii primesc un concept de „punct de contact unic”, ceea ce inseamna un manager de proiect desemnat, adica acces direct la persoana. „Fie ca obiectul este un elevator specializat, miscarea containerelor, o livrare aeriana urgenta, un charter dedicat oceanelor sau o problema de vamuire in Regatul Arabiei Saudite, Managerul de Proiect AsstrA va acoperi munca de la inceput pana la sfarsit." Astfel, conceptul unei echipe de Logistica de Proiect este de a prelua de la clienti sarcina intregului proces logistic, devenind de fapt o parte integrata a echipei clientilor Supply Chain.
 
Activitatea de Logistica a Proiectului si de Gestionare a Marfurilor este un concept bazat pe echipa. „O singura persoana nu poate ajuta la asigurarea afacerilor si nu poate executa solo un contract de logistica de proiect. Un mediu de echipa este promovat tuturor clientilor si companiei AsstrA. O echipa de vanzari va ajuta la identificarea, promovarea, dezvoltarea si, in cele din urma, securizarea Contractului de Proiect. Echipa de Proiect include personalul operational al proiectului, managementul de proiect, planificatorii de proiecte, inginerii de transporturi grele si de transporturi specializate, personalul vamal, coordonatorii HSSE, calitatea si membrii revendicarilor de asigurare. Acestea sunt o serie de angajati si pozitii cheie care formeaza echipa?, incheie Alfredo Zenobio.
 
Echipa AIPL este capabila sa se sprijine reciproc si sa contribuie la crearea unui serviciu profesional complet. Industria Logistica de Proiect este o afacere variata, diversificata si calificata. Este un mediu de echipa care creeaza, prin urmare, relatii, atat intern, cat si extern, cu clientii si subcontractantii. „Nu exista doua proiecte la fel. Acest lucru se datoreaza dimensiunii, complexitatii, locatiei geografice si domeniului de aplicare. Numai aceste fapte vor garanta ca invatam mereu."
 
Un alt fapt este ca „Project People” in expeditii trebuie sa inteleaga totul despre proiectele de logistica.
 

Nu in ultimul rand, indiferent de tara gazda a proiectului, locul de livrare final al materialului/echipamentului, fie ca este vorba de un depozit, o zona de depozitare, o curte de fabrica sau un santier de constructii la distanta, totul este planificat. Materialele si echipamentele trebuie sa ajunga la punctul final de livrare la timp, fara buget depasit sau daune.
 
Un expert Project Cargo este, in prima instanta, un consultant. „Sunteti provocat constant sa gasiti solutii inteligente si trebuie sa aveti mereu cel putin un plan B in buzunar. Mult mai bine ar fi daca ati elaborat si un plan C sau D. Niciodata nu vei avea o zi exact ca cea anterioara – intr-o singura fraza ai adevarata fascinatie a transmiterii proiectelor?, rezuma Nicola Calleri.

 

Articole similare

Ad