Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Este permis oficial transportul cu LHV între Olanda și Germania

Miniștrii olandez și german de Transport au semnat acordul bilateral care permite oficial transportul cross border între cele două țări cu ansambluri mai lungi și/sau mai grele (LHV), ceea ce aduce avantaje majore legate de protecția mediului, prin reducerea emisiilor de CO2, și de logistică.

Legislația UE permite ca două țări să aibă astfel de acorduri, iar asociația olandeză de transport și logistică TLN militează de câțiva ani pentru acceptarea acestor combinații de vehicule în relația cu statele vecine, reușind în relația cu Belgia (Flandra) de mai mult timp.

Semnarea acordului cu Germania este o adevărată piatră de hotar pentru transportatorii olandezi, deoarece Germania este o piață importantă de export pentru Olanda și prin folosirea ansamblurilor LHV marfa lor poate fi transportată acolo mult mai eficient. Iar pasul următor este semnarea de acorduri similare cu alte țări, existând deja discuții cu Danemarca, dar și cu Cehia, dacă tot pot trece prin Germania cu aceste tipuri de ansambluri. În același timp, olandezii doresc armonizarea și alinierea regulilor din fiecare țară, astfel încât cerințele să fie la fel peste tot.

De exemplu, în timp ce în Olanda greutatea maximă a unei combinații de acest fel este de 60 t, în Germania este de numai 40 t (sau 44 t pentru transport intermodal). Deocamdată ambele țări au decis să păstreze regulile de până acum, deci un ansamblu olandez care merge în Germania trebuie să respecte această limită de greutate și să aibă un certificat german de inspecție, iar șoferul să urmeze un curs de condus în Germania pentru aceste categorii de ansambluri. Și nici greutatea maximă admisă pe axe în Germania nu trebuie depășită. Iar ansamblurile germane care circulă în Olanda trebuie să respecte cerințele din Olanda.

Acordul este valabil trei ani și apoi poate fi înnoit.

Articole similare

Ad