Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Specialistul global în logistică, Rhenus, alături de liderul în tehnologie și servicii, Bosch au făcut pași semnificativi către sustenabilitatea în transportul rutier de mărfuri, reducând cu succes emisiile cu peste 80%, datorită utilizării combustibilului regenerabil de la Repsol.

Demersul demonstrează angajamentul său de a-și ajuta clienții să-și atingă obiectivele de sustenabilitate care vor contribui la decarbonizarea sectorului.

În cadrul parteneriatului, Rhenus va implementa o soluție practică prin punerea în funcțiune a două vehicule alimentate cu combustibil regenerabil furnizat de Repsol. Aceste camioane vor efectua zilnic un drum dus-întors între hub-ul Rhenus din Irun și fabricile de producție Robert Bosch din Aranjuez și Madrid.

„Parteneriatul nostru cu Bosch subliniază angajamentul nostru continuu față de inovație și implementarea de soluții care reduc semnificativ impactul asupra mediului și, în același timp, ajută clienții noștri să își atingă obiectivele de sustenabilitate”,

a precizat Andoni Izquierdo, membru al Comitetului Director Rhenus Road Spania.

Combustibilul regenerabil pe care aceste camioane îl folosesc deja este un biocombustibil avansat, 100% regenerabil, produs din materiale reziduale, cum ar fi uleiul alimentar uzat și reziduurile forestiere, oferind o alternativă eficientă și ecologică. De asemenea, îndeplinește certificările de durabilitate cerute de Directiva Uniunii Europene privind Energiile Regenerabile și reduce emisiile de dioxid de carbon (CO2) cu peste 80% în comparație cu combustibilii convenționali, fără a necesita nicio modificare a parcului de vehicule.

Inițiativa plasează compania Rhenus pe un loc fruntaș în domeniul decarbonizării transporturilor, făcând încă un pas spre ambiția sa de a-și decarboniza complet flota de camioane până în 2030. În plus, aceasta se aliniază cu obiectivul Bosch de a avea un lanț de aprovizionare mai durabil.

DKV Mobility, furnizorul european de top de servicii și soluții de plată B2B pentru transportul rutier, continuă să îşi extindă oferta sa de aprovizionare cu carburanți alternativi, concentrându-se pe motorina HVO cu emisii reduse de CO2 (în diferite amestecuri, până la HVO100).

Combustibilul inovator poate fi achiziționat de către clienții DKV Mobility de la aproximativ 650 de benzinării din Europa, din care aproximativ 50 sunt în Germania, prin intermediul DKV CARD. De asemenea, poate fi utilizat pentru toate vehiculele diesel care au aprobările producătorului în acest sens.

Uleiurile vegetale hidrogenate (Hydrogenated Vegetable Oils) sunt uleiuri vegetale transformate în hidrocarburi prin reacția catalitică cu hidrogenul. Materiile prime pentru HVO sunt produse din uleiuri vegetale, precum ulei de rapiță sau de palmier, precum și din derivați și deșeuri ale acestora, inclusiv uleiuri de gătit uzate (vegetale și animale). Deoarece materiile prime sunt ușor de obținut, motorina HVO intră în categoria carburanților regenerabili și poate contribui la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

Arderea motorinei HVO produce emisii mai reduse de gaze cu efect de seră, cum ar fi dioxidul de carbon (CO2), oxizii și particulele de azot (NOx), în comparație cu motorina tradițională. Reducerea exactă a emisiilor depinde de sursa materiei prime, de metoda de producție și de amestecul specific de HVO. Acest combustibil poate fi utilizat în carburanții diesel ca adaos la motorină (de exemplu, HVO20 sau HVO30) sau drept carburant pur (HVO100).

Motorina HVO este o soluție potrivită pentru flotele existente, deoarece este în conformitate cu DIN 590 pentru carburanții diesel (cu excepția densității) și nu necesită modificări semnificative ale motoarelor sau ale sistemelor de distribuție. În majoritatea cazurilor, HVO100 și alți carburanți parafinici puri, în conformitate cu standardul DIN EN 15940, pot fi utilizați, în cea mai mare parte, în vehiculele diesel mai noi. În principiu, HVO poate fi utilizat atât pentru camioane, cât și pentru furgonete și autoturisme. Însă, este important să obțineți aprobarea producătorului vehiculului înainte de a utiliza motorina HVO.

„Motorina HVO le oferă clienților noștri posibilitatea de a-și reduce emisiile de CO2 aferente propriei flotei cu până la 90% și fără a fi nevoie să aducă ajustări vehiculelor sau să le înlocuiască. Astfel, acest combustibil cu emisii reduse de CO2 este un instrument eficient pentru clienții noștri, în vederea îmbunătățirii amprentei de carbon.”,

a declarat Sven Mehringer, Managing Director Energy & Vehicle Services la DKV Mobility.