Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Reprezentantii industriei de procesare a carnii din Romania solicita autoritatilor acces la imprumuturi bancare cu dobanda mica, pentru procurarea materiilor prime si plata salariilor, dar si acces la o schema de garantare pentru marii contribuabili, pe fondul unei „scaderi dramatice” a vanzarilor si al cresterii costurilor pe angajat.
„De asemenea, Asociatia Romana a Carnii (ARC) a solicitat, cu ocazia intalnirii grupului de lucru inter-institutional pentru sectorul agroalimentar organizat de Guvernul Romaniei, cat si la ANSVSA si MADR, ca in contextul economic actual in care industria de profil se confrunta cu o serie de dificultati legate de aprovizionare si cresterea pretului la materie prima, nesiguranta fortei de munca legata de evolutia pandemiei de COVID-19, sa fie plafonate sau modificate tarifele percepute operatorilor din industria alimentara pentru efectuarea controalelor oficiale, conform prevederilor Ordinului presedintelui ANSVSA nr. 96/2014 pentru aprobarea tarifelor aplicabile in domeniul sanitar veterinar si pentru siguranta alimentelor”, a declarat Dana Tanase, directorul executiv al ARC, citata de Agerpres. Oficialul a adaugat ca in aceasta perioada industria carnii se confrunta cu o scadere dramatica a vanzarilor cu circa 15-20%, fata de nivelul prognozat, pe fondul restrictiilor impuse pentru limitarea raspandirii Sars-CoV-2 si al orientarii populatiei catre achizitionarea de produse mai putin perisabile in detrimentul celor proaspete.

Reprezentantii industriei de procesare a carnii din Romania solicita autoritatilor acces la imprumuturi bancare cu dobanda mica, pentru procurarea materiilor prime si plata salariilor, dar si acces la o schema de garantare pentru marii contribuabili, pe fondul unei „scaderi dramatice” a vanzarilor si al cresterii costurilor pe angajat.
„De asemenea, Asociatia Romana a Carnii (ARC) a solicitat, cu ocazia intalnirii grupului de lucru inter-institutional pentru sectorul agroalimentar organizat de Guvernul Romaniei, cat si la ANSVSA si MADR, ca in contextul economic actual in care industria de profil se confrunta cu o serie de dificultati legate de aprovizionare si cresterea pretului la materie prima, nesiguranta fortei de munca legata de evolutia pandemiei de COVID-19, sa fie plafonate sau modificate tarifele percepute operatorilor din industria alimentara pentru efectuarea controalelor oficiale, conform prevederilor Ordinului presedintelui ANSVSA nr. 96/2014 pentru aprobarea tarifelor aplicabile in domeniul sanitar veterinar si pentru siguranta alimentelor”, a declarat Dana Tanase, directorul executiv al ARC, citata de Agerpres. Oficialul a adaugat ca in aceasta perioada industria carnii se confrunta cu o scadere dramatica a vanzarilor cu circa 15-20%, fata de nivelul prognozat, pe fondul restrictiilor impuse pentru limitarea raspandirii Sars-CoV-2 si al orientarii populatiei catre achizitionarea de produse mai putin perisabile in detrimentul celor proaspete.