Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Marți, 11 mai, începând cu orele 14:30, revista Tranzit va continua seria videoconferințelor dedicate retratării diurnei ca venit de natură salarială pentru șoferii care lucrează preponderent în transport intracomunitar.

Discuțiile vor viza prezentarea primului caz de soluționare favorabilă a contestației formulate de către un transportator clujean către ANAF împotriva unei decizii de impunere fiscală în valoare de circa 5 milioane de euro din retratarea diurnelor plătite către șoferi în ultimii cinci ani. Avocatul Oana Chiriță (de la Chiriță și Asociații) și consultantul fiscal Andreea Florian (de la Țucă Zbârcea și Asociații), care au reprezentat transportatorul în fața ANAF, vor oferi detalii despre acest caz, evidențiind și modul în care trebuie pregătite documentele contabile astfel încât firma să nu aibă probleme în cazul unui control ANAF. De altfel, modul de întocmire a documentelor contabile a fost și colacul de salvare a firmei clujene în fața ANAF.

Iar Av. Aurelian Opre și consultantul fiscal Petrică Horga vor vorbi despre situația actuală a controalelor ANAF, în ce măsură grupul de lucru creat între transportatori și ANAF/Inspecția Muncii poate contribui la soluționarea mai rapidă și clarificarea aspectelor care au dus la reîncadrarea diurnei la venituri de natură salarială în cazul firmelor controlate.

În final reprezentanții asociațiilor patronale vor discuta despre obiectivele impuse pentru prima întâlnire a grupului de lucru cu ANAF și IM care va avea loc miercuri, 12 mai, de la ora 10:00.

Ne puteti urmări pe canalul Trafic Media de pe Youtube, cât și pe canalele revistei Tranzit de LinkedIn și FaceBook.