Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Comisia Europeana a aprobat doua scheme de garantie ale statului spaniol pentru companii si lucratori independenti afectati de focarul de coronavirus, in conformitate cu normele UE privind ajutoarele de stat. Schemele, cu un buget total de aproximativ 20 de miliarde de euro, au fost aprobate conform Cadrului temporar de ajutor de stat pentru a sprijini economia in contextul focarului COVID-19 adoptat de Comisie la 19 martie 2020.
,,Schemele au un buget total de aproximativ 20 de miliarde de euro si le-am aprobat astazi in cadrul noului cadru temporar privind ajutorul de stat. Continuam sa colaboram indeaproape cu statele membre pentru a asigura sprijin in timp util economiei lor in aceste momente dificile’’, a declarat vicepresedintele executiv, Margrethe Vestager, responsabil cu politica concurentei. 
Spania a notificat Comisiei conform Cadrului temporar de ajutor de stat pentru o garantie privind imprumuturile noi si operatiunile de refinantare pentru (i) lucratori independenti si intreprinderi mici si mijlocii (IMM-uri); si (ii) companii mai mari, toate afectate de focarul de coronavirus. Schemele au un buget total de aproximativ 20 de miliarde de euro. In special, acestea acopera garantii privind imprumuturile operationale cu o scadenta si o dimensiune limitata. De asemenea, acestea limiteaza riscul asumat de stat la maximum 80% pentru lucratorii independenti si IMM-uri si de 70% pentru intreprinderile mai mari.