Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Portul din Anvers face următorul pas înspre digitalizare, odată cu introducerea soluţiei „Certified Pick Up” pentru eliberarea containerelor. Implementarea „Certified Pick Up” a început la 1 ianuarie

2021 și va înlocui sistemul actual de coduri PIN. Noul mod de lucru va garanta un proces de eliberare sigur, transparent și optimizat pentru containerele primite, care vor părăsi apoi portul pe cale ferată, barjă sau camion.

A doua fază a preluării certificate a containerelor va începe pe 1 iulie 2021. Implementarea va fi făcută terminal cu terminal, urmând să se renunţe treptat la utilizarea codurilor PIN. Toți transportatorii oceanici vor atribui, aşadar, un drept de eliberare clienților lor, toate companiile având obligaţia de a se înregistra pentru „Certified Pick Up” la administraţia portuală până cel târziu la 1 iunie 2021.

Noul sistem este mult mai sigur decât codul PIN, platforma digitală conectând pe loc toate părțile implicate în procesul de import al containerelor. Aceasta primește și procesează informațiile primite despre containere şi generează un drept de eliberare digitală și un drept de preluare digital autorizat, cu care operatorul de transport poate prelua containerul. Dreptul de eliberare este generat de linia de expediere și poate fi transmis de la o companie la alta, în timp ce dreptul de preluare digitală este creat numai atunci când este cunoscut transportatorul final al containerului.

„Certified Pick Up” are avantaje operaționale pentru toți partenerii logistici din lanțul portuar. Simplifică procesele administrative, permite angajaților să lucreze mai sigur și reduce timpul de expediere a containerelor de import din port. Autoritățile competente vor putea, de asemenea, să funcționeze mai eficient și mai eficient datorită preluării certificate.