Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Politia din Brandenburg i-a „vanat” pe soferii de camion care se deplasau pe A12 cu ajutorul unei drone radar. Actiunea a avut loc joi, 11 iunie, la intersectia dintre Müllrose si nodul rutier catre Frankfurt, in contextul in care distantele regulamentare nu sunt pastrate. 
„Cel alb din spatele celui rosu, trebuie sa il opresti”, este instructiunea data de radio catre o patrula de politie de pe A12, care a trebuit sa traga pe dreapta camionul catre parcarea Biegener Hellen, iar soferul s-a ales cu o amenda de cel putin 80 de euro. Acesta a fost prins de drona politiei aflata la o inaltime de 70 de metri deasupra podului din zona Müllrose. Centrul de comanda al pilotului s-a aflat in apropiere, pe un camp din spatele podului, langa nodul rutier catre Frankfurt. Actiunea s-a derulat aproape toata ziua, politistii verificand daca soferii pastreaza distanta minima de 50 de metri. 
„Cele mai serioase accidente, cu rani grave sau chiar decese, au loc adesea din cauza ca nu este pastrata distanta regulamentara intre vehicule”, a declarat inspectorul sef Kay Schraub. Potrivit statisticii Directoratului de Politie Est, in 2019 au avut loc 343 de accidente din aceasta cauza. In actiunea din 11 iulie au fost constatate 15 incalcari ale masurii de pastrare a distantei, iar amenda medie a fost de 170 de euro, asta pentru ca, explica oficialii, in cadrul controlului din zona de odihna Biegener Hellen, acolo unde erau conduse camioanele, au fost descoperite si alte nereguli. Astfel de actiuni vor avea loc periodic.
FOTO: MOZ / Katharina Schmidt