Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Deși nu mai reprezintă o surpriză, pe fondul continuă a creșterii ratelor de transport maritim, Maersk a înregistrat venituri în T4 2021 mai mari decât se prognozase inițial.

A.P. Møller – Mærsk arată că datele financiare preliminare neauditate pentru T4 2021 au depășit așteptările anterioare, aducând cu venituri de 18,5 miliarde de dolari, un EBITDA de bază de 8 miliarde de dolari și un EBIT de bază de 6,8 miliarde de dolari, potrivit unui comunicat publicat la finalul săptămânii trecute. În timp ce volumele pe serviciul Oceanic au scăzut cu 4%, tarifele medii de transport au cunoscut o creștere cu 80% în T4 2021 comparativ cu anul precedent.

Compania a spus că rezultatul puternic din acest ultim trimestru reflectă „continuarea situației excepționale a pieței de containere maritime cauzată de perturbările globale ale lanțurilor de aprovizionare, care au condus la creșterea în continuare a tarifelor de transport containere”.

Maersk a adăugat că va oferi o perspectivă revizuită pentru T1 2022 și întregul an 2022, ca parte a Raportului anual 2021, care urmează să fie publicat pe 9 februarie 2022.

Mærsk (APMM) și-a revizuit previziunile pentru întreg anul 2021, cu un EBITDA estimat acum la 22-23 miliarde de dolari și un EBIT prevăzut în intervalul 18-19 miliarde de dolari, ambele în creștere substanțială.

„Ținând cont de congestiunile persistente și blocajele din lanțurile de aprovizionare, APMM se așteaptă acum ca a doua jumătate a anului 2021 să fie mai puternică decât se anticipase anterior, atât în trimestrul III, cât și în întregul an 2021“, a explicat armatorul danez.

Rezultatul puternic este determinat de continuarea situației excepționale a pieței de transport maritim, care a dus la creșteri suplimentare ale tarifelor de transport de containere pe termen lung și scurt, potrivit companiei.

Între timp, fluxul de numerar liber (FCF) pentru întregul an 2021 este acum de așteptat să fie de minimum 14,5 miliarde dolari, în creștere cu 3 miliarde de dolari comparativ cu așteptările anterioare, în timp ce ghidul de capital cumulat (CAPEX) pentru 2021-22 este neschimbată la aproximativ 7 miliarde USD.