Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

110 vehicule Renault Master au fost livrate către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației pentru transportul elevilor din învățământul preuniversitar aflați în mediul rural. Microbuzele, în versiunea Master Trabus L3H2 blue dCi 145P (Euro VI D Heavy Duty), sunt dotate cu 16+1 locuri pe scaune și au fost concepute special pentru transportul elevilor, transformate în uzina din Batilly, Franța, în colaborare cu divizia Qustomize și partenerul Arobus.

Noile vehicule vor fi distribuite în 41 de județe pentru a deservi comunități în care unitățile de învățământ sunt la distanțe mari față de locuințele elevilor. Având această utilizare specială, microbuzele au fost echipate cu numeroase dispozitive sau sisteme specifice funcției de transport școlari, asigurând creșterea vizibilității în trafic a acestor vehicule din partea celorlalți participanți la trafic, precum și creșterea gradului de securitate activă și pasivă a vehiculelor. De asemenea, sunt prevăzute cu sistem electronic de control al stabilității (ESP), sistem acustic de avertizare pentru mersul înapoi (buzzer amplasat în zona spate și conectat pe poziția de mers înapoi a schimbătorului de viteze), dispozitive optice sau opto-electronice suplimentare de vizibilitate spre înapoi, camere video spate și senzori de parcare față – spate, așa cum și lămpi suplimentare de semnalizare omologate conform R6 CEE-ONU.

Microbuzele au măsuri pentru siguranța pasagerilor, cum ar fi sistemul de închidere centralizată a ușilor care se activează automat în mișcare și care se dezactivează când acesta este oprit. Totodată, a fost prevăzută o treaptă de urcare/coborâre pentru copii acționată prin deschiderea ușii principale, ceea ce asigură accesul facil. Toate inscripționările și etichetele legate de prescripțiile de siguranță sunt ideograme (etichetele cu numărul de pasageri, marcarea și utilizarea ieșirilor de siguranță, utilizare centurilor de siguranță, etc.) concepute pentru a fi ușor de înțeles de către elevi de toate vârstele.

Vehiculele livrate dispun de două uși de acces pentru pasageri, o ușă pe partea dreaptă (opusă șoferului, care deservește celor două locuri de lângă șofer) și una care deservește salonului de pasageri. Comenzile acestor uși sunt controlate exclusiv de către șofer pentru a asigura siguranța elevilor în timpul îmbarcării și debarcării.

Cele 110 vehicule au culoarea galbenă (nemetalizată), aplicată prin vopsire sau prin colantare pe toată suprafața exterioară și dispun de două casete luminoase cu inscripția „TRANSPORT ELEVI”.

„Ne pregătim cu toții de începerea școlilor și este momentul cel mai potrivit să putem contribui la facilitarea accesului copiilor către unitățile de învățământ aflate departe de locuința lor. Am pregătit cele 110 vehicule cu gândul de a fi nu doar un mijloc de transport, ci un spațiu în care se întâlnesc în siguranță în fiecare zi, discută și râd împreună pe drumul către școală. Ne bucurăm de colaborarea cu Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației și ne alăturăm efortului de a preveni fenomenul de abandon școlar și de a asigura egalitatea de șanse.”,

a declarat Cecilia Tudor – Director General Renault România.

100 de elevi din județele Argeș și Dâmbovița vor avea acces la educație prin intermediul tehnologiei, folosind tablete donate de Fundația Groupe Renault România, în parteneriat cu Automobile Dacia. Beneficiarii sunt elevi din ciclurile primare, gimnaziale și de liceu cu profil tehnologic, proveniți din medii defavorizate, în comunitățile rurale și urbane.

În plus, 50.000 de măști textile și aproximativ 2.000 de litri de dezinfectant vor proteja elevii și personalul didactic și administrativ din școli și licee din Argeș de răspândirea virusului, în cazul orelor desfășurate cu prezență fizică. Donația de măști, respectiv dezinfectant, este susținută în parteneriat cu furnizorii români, Francesca și Divvos Group.

În Argeș, predarea materialului didactic a avut loc joi, 10 septembrie, la sediul Inspectoratului Școlar Județean, iar în perioada imediat următoare va ajunge donația similară şi în Dâmbovița. În aceeași zi, produsele sanitare au intrat în posesia reprezentanților unora dintre instituțiile de învățământ argeșene, în cadrul unei ceremonii găzduite de Primăria Mioveni. „Acești copii au nevoie de sprijin pentru a nu abandona procesul educațional și de aceea îi susținem. Ținem cont de evoluția posibilă a scenariilor pentru derularea cursurilor școlare și anticipăm nevoia de adaptare. Donăm material tehnologic, tablete, pentru educația în regim online. Ne-am orientat către mediile defavorizate și, cu ajutorul autorităților locale, am identificat zone cu risc. În plus, dotăm o serie de școli cu măști și dezinfectant pentru lupta împotriva răspândirii virusului“,a declarat Cecilia Tudor, director Comunicare si Responsabilitate Socială Corporativă.